Κύμα καύσωνα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις 

Προκαλεί συνωστισμό στις παραλίες παρά τον κορωνοϊό   

Κύμα καύσωνα σαρώνει πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η αφόρητη ζέστη οδηγεί πολλούς στις παραλίες με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας επικίνδυνος συνωστισμός, παρά τον κορωνοϊό

Συνομιλίες Κομισιόν - Sanofi για τη μελλοντική διαθεσιμότητα εμβολίου

O ζεστός καιρός οδήγησε σε συνωστισμό και στις  παραλίες της Μεγάλης Βρετανίας Χαρακτηριστικό το απόσπασμα του ρεπορτάζ του BBC: «Στη Βρετανία δεν κάνει μέρες σαν κι αυτη τόσο συχνά. Μπλε ουρανοί, καυτές θερμοκρασίες έτσι γιατί να μην πάμε ένα ταξιδάκι στην παραλία". Όμως η πανδημία συνεχίζεται και οι αρχές ανησυχούν ότι πάρα πολλοί άνθρωποι θέλουν να "ρουφήξουν" τον ήλιο». 

Το θερμόμετρο στο Λονδίνο σκαρφάλωσε στους 37,8 βαθμούς κελσίου στην πιο ζεστή μέρα του έτους. Ο κόσμος ξεχύθηκε στα πάρκα και επέλεξε να δροσιστεί με ένα παγωτό.

Ίδια εικόνα και στο Βέλγιο, με τις θάλασσες και οι αμμουδιές γεμάτες από κόσμο. Οι αρχές  προσπαθούν  να ελέγξουν τους αριθμούς  αλλά τα μέτρα ασφαλείας είναι δύσκολο να επιβληθούν.

Καιρός: Με καύσωνα αλλά και μπόρες μπαίνει ο Αύγουστος 

Στον ιταλικό Νότο κάτοικοι και τουρίστες αναζητούν λίγη δροσιά στις παραλίες. Μασκότ έχει γίνει στο Παλέρμο ο δεινόσαυρος πάνω στη σανίδα. Στη Ρώμη οι αρχές είπαν στους πολύ νέους και τους πολύ ηλικιωμένους να μείνουν στο σπίτι.

Στην Ισπανία, στους 39 βαθμούς έφθασε ο υδράργυρος στη Μαδρίτη, λόγω των ξηρών ζεστών ανέμων από την Αφρική. Οι κάτοικοι καταφεύγουν στα πάρκα και τις λίμνες.

Στη Γαλλία το θερμόμετρο έδειξε τους 41 βαθμούς Κελσίου, όπως και στη Λιόν, όπου τα συντριβάνια της πόλης έγιναν ένα χρήσιμο εργαλείο δροσιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top