Κορωνοϊός - Αυστρία: Υποχρεωτική η μάσκα σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αυστρία, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στα καταστήματα τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ, στις τράπεζες και στα ταχυδρομεία.

Μακρόν: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους

Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης, η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου και των Πράσινων αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Εκτός από την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας, η οποία ισχύει ήδη στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα ιατρεία και τα φαρμακεία, είναι πιθανό να ανακοινωθούν και άλλα μέτρα.

Κορωνοϊός-Βρετανία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και ΜΜΜ

Ο καγκελάριος Κουρτς, ο οποίος επέστρεψε σήμερα από τις Βρυξέλλες, έπειτα από τις μαραθώνιες, πενθήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρισκόταν, εξαιτίας της ανόδου των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, σε συνεχείς σχετικές διαβουλεύσεις τόσο με τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, όσο και με τους υπουργούς Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ και Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Μέχρι στιγμής, η Αυστρία έχει καταγράψει 19.827 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας και 710 θανάτους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top