Ερντογάν - Τραμπ: Συμφώνησαν συνεργασία στη Λιβύη

Σκοπός είναι η διασφάλιση μιας βιώσιμης σταθερότητας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι δύο πρόεδροι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η τουρκική προεδρία. 

Συμφώνησαν να συνεργαστούν πιο στενά αναφορικά με τη Λιβύη με σκοπό τη διασφάλιση μιας βιώσιμης σταθερότητας στην χώρα.

Μακρόν: Δεν θα δεχτούμε το μέλλον μας να οικοδομηθεί από άλλες δυνάμεις

Οι δύο ηγέτες επίσης συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και έναν εμπορικό στόχο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως πρόσθεσε η ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς.

Λιβύη: Εκτόξευση πυραύλου από αιγυπτιακό υποβρύχιο

Την ίδια στιγμή, τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στην πολύπαθη Λιβύη, με τον Χαφτάρ να δίνει το «πράσινο φως» στον στρατό της Αιγύπτου για να κατατροπώσoυν μαζί τον Ερντογάν.

Η Αίγυπτος έβγαλε τα πλοία της ανοιχτά της Λιβύης και με ένα χτύπημα βύθισαν εχθρικό πλοίο στη Μεσόγειο.

Λιβύη: Έτοιμο το κοινοβούλιο για το «πράσινο φως» στο στρατό της Αιγύπτου 

Ο Χαφτάρ έδωσε σήμα στην Αίγυπτο να μπει στον εμφύλιο εναντίον Ερντογάν και Σάρατζ. Το λιβυκό κοινοβούλιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας κατέστησε σαφές πως θα έδινε την έγκρισή του στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν.

Δένδιας στο Συμβούλιο Ασφαλείας OHE: Παραβιάζεται η νομιμότητα στη Λιβύη

«Οι κίνδυνοι που εγείρει η τουρκική κατοχή αποτελούν άμεση απειλή για τη χώρας μας και για τις γειτονικές χώρες, πάνω απ’ όλα για την Αίγυπτο» ανακοίνωσε το Κοινοβούλιο της Λιβύης.

Ποια όπλα μετέφεραν οι Τούρκοι στη Λιβύη 

Το αλισβερίσι του Σουλτάνου με τον επιστήθιο φίλο του, Λίβυο πρωθυπουργό Σάρατζ, αποκάλυψε έκθεση του μη κερδοσκοπικού  κέντρου ερευνών στη Γαλλία  με τον τίτλο: «Λιβύη: οι σκιώδεις μεταφορές όπλων της Τουρκίας».

Τους τελευταίους μήνες ο Τούρκος πρόεδρος του είχε στείλει από τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα αεράμυνας, πυραύλους, μέχρι και πολυβόλα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top