ΗΠΑ: Επιστήμονες δημιούργησαν φίλτρο αέρα που σκοτώνει τον κορωνοϊό

Τι έδειξαν τα δοκιμαστικά τεστ

ΗΠΑ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ

Επιστήμονες στις ΗΠΑ γνωστοποίησαν ότι δημιούργησαν ένα αποδοτικό φίλτρο αέρα, ικανό να παγιδεύσει και να σκοτώσει τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια Covid-19.

Βραζιλία: Θετικός στον κορωνοϊό o Μπολσονάρο

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν και δημοσίευσαν οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Ζιφένγκ Ρεν, στο περιοδικό «Materials Today Physics», τα δοκιμαστικά τεστ που έγιναν  στο Εθνικό Εργαστήριο Γκάλβεστον στις ΗΠΑ, αποκάλυψαν πως το 99,8% των σωματιδίων του φονικού ιού εξολοθρεύονται με ένα μόνο πέρασμα του μολυσμένου αέρα από το φίλτρο. Το εν λόγω φίλτρο προέρχεται από αφρό νικελίου που υποβάλλεται σε θερμοκρασία άνω των 200°C και είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Καμπανάκι ΠΟΥ σε ταξιδιώτες: «Τον νου σας, ο κορωνοϊός υπάρχει παντού»

«Το φίλτρο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, κτίρια γραφείων, σχολεία, νοσοκομεία και κρουαζερόπλοια, βοηθώντας να σταματήσει η εξάπλωση της Covid-19», λέει ο δρ. Ρεν.

Αυστραλία: Σε νέα καραντίνα έξι εβδομάδων μπαίνει η Μελβούρνη

Ως εναλλακτική λύση του φίλτρου σε κεντρικά συστήματα αερισμού, οι ειδικοί προτείνουν ακόμα, μια επιτραπέζια συσκευή φιλτραρίσματος που θα καθαρίζει από τον κορωνοϊό στον αέρα ενός γραφείου. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top