Στο έλεος της πανδημίας η Λατινική Αμερική - Χιλιάδες θάνατοι σε 24 ώρες

Πάνω από 21.000 τα νέα κρούσματα στη Βραζιλία

Το Μεξικό περασε σε ημερήσιους θανάτους τη Βραζιλία / Reuters

«Σαρώνει» τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός, με τη Βραζιλία και το Μεξικό να σημειώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες. 

Covid -19: Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως- Σχεδόν 470.000 νεκροί

Αποκαρδιωτικοί είναι και οι αριθμοί στην Αργεντινή, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει τη Δευτέρα 32 νέους θανάτους και 2.146 νέα κρούσματα μόλυνσης. Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 1.043 νεκρούς επί συνόλου 44.931 κρουσμάτων.

Σχεδόν το 90% των κρουσμάτων εντοπίζεται στο Μπουένος Άιρες και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής, περιοχή όπου ζουν τα 14 από τα 44 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας.

Τα νούμερα αυτά βάζουν σε σκέψεις την κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες να επαναφέρει τους περιορισμούς σε δραστηριότητες που ίσχυαν μέχρι πρότινος. 

Κορωνοϊός - «Καμπανάκι» ΠΟΥ εν μέσω χαλάρωσης: «Ο ιός είναι ακόμα εδώ»

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες είχε επιβάλει την 20ή Μαρτίου μέτρα περιορισμού, όμως το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκαν οι δραστηριότητες που επιτρέπονται. «Αν η τάση (ανόδου) συνεχιστεί, θα θέσουμε σε εφαρμογή περισσότερους περιορισμούς», τόνισε ο Άλεξ Κισίλοφ, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες.

654 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 654 νέους θανάτους και 21.432 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον Covid-19.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η πανδημία έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 51.271 ανθρώπους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης έχουν φθάσει τα 1.106.470, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Μέλη της επιστημονικής κοινότητας ωστόσο τονίζουν πως τα στοιχεία που ανακοινώνονται επίσημα μάλλον είναι πολύ υποτιμημένα σε σύγκριση με την πραγματικότητα.

Χιλιάδες νέα κρούσματα στο Μεξικό

Ακόμη 759 νέους θανάτους κατέγραψε το Μεξικό το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώθηκαν 4.577 νέα κρούσματα μολυνσης στη χώρα.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφτασε έτσι τους 22.584 νεκρούς επί συνόλου 185.122 μολύνσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top