Αποδοκίμασαν τη Μαρίν Λεπέν σε εορτασμό για τον Σαρλ ντε Γκωλ

Ποδοπάτησαν και το στεφάνι της

Ανεπιθύμητη στο νησί Σεν της Βρετάνης είναι η Μαρίν Λεπέν καθώς οι κάτοικοι την υποδέχτηκαν με έντονες αποδοκιμασίες.

Η Λεπέν πρέπει να επιστρέψει 300.000 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 
Η ακροδεξιά πολιτικός θέλησε να αιφνιδιάσει φθάνοντας μια μέρα νωρίτερα στο νησί για τον εορτασμό των 80 χρόνων από το κάλεσμα του Σαρλ Ντε Γκωλ στους ελεύθερους Γάλλους να αντισταθούν στους Ναζί. Λογάριασε όμως χωρίς τους κατοίκους.

« Είναι ανέντιμο πολύ απλά. Όταν έχουμε ένα παρελθόν το παραδεχόμαστε. Εδώ όχι μόνο κάποιοι δε όχι μόνο κάποιοι δε το παραδέχονται αλλά προσπαθούν  και να σφετεριστούν πράγματα που δε τους ανήκουν» ανέφερε ένας κάτοικος του νησιού.

Στο… χορό το έριξε η Λεπέν μετά την ήττα της από τον Μακρόν

Εκτός από τις αποδοκιμασίες πολλοί κάτοικοι γύρισαν την πλάτη στην Μαρίν Λεπέν για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της στο νησί υπογραμμίζοντας έτσι πως είναι αντάξια της κληρονομιάς του Σαρλ ντε Γκωλ.

«Το γεγονός ότι ήρθα για να τιμήσω την 18η Ιουνίου είναι για ορισμένους Γάλλους είναι μια πρόκληση» ανέφερε από τη μεριά της η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής Εθνικής Συσπείρωσης.

Γαλλία: Ποδοπάτησαν το στεφάνι της Μαρίν Λεπέν

Λίγο αργότερα το στεφάνι που κατέθεσε η Μαρίν Λεπέν στο μνημείο των ελεύθερων ναυτικών δυνάμεων του νησιού απομακρύνθηκε και ποδοπατήθηκε από τους διαμαρτυρόμενους. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Λεπέν καταδίκασε τα γεγονότα τα οποία απέδωσε σε ακροαριστερούς.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top