Νέο Μεξικό: Άνδρας πυροβολήθηκε μάλλον από μέλη ακροδεξιάς πολιτοφυλακής

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης όπου επιχείρησαν να ρίξουν άγαλμα κατακτητή

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της επίθεσης στη διαδήλωση στο Νέο Μεξικό. AP Video Hub

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα Ισπανού κατακτητή του 16ου αιώνα, με την αστυνομία να ερευνά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για το συμβάν ευθύνεται μια ακροδεξιά ομάδα.

ΗΠΑ: Δύο Αφροαμερικανοί νεκροί μέσα σε 10 μέρες - Κρεμασμένοι από δέντρα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Albuquerque Journal, διαδηλωτές στην Αλμπουκέρκη ζητούσαν την απομάκρυνση ενός αγάλματος του Ισπανού κατακτητή Χουάν ντε Ονάτε, του πρώτου κυβερνήτη της πολιτείας αυτής, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Την ώρα που προσπαθούσαν να ρίξουν το άγαλμα μερικά βαριά οπλισμένα μέλη ακροδεξιάς πολιτοφυλακής με την ονομασία “New Mexico Civil Guard” επενέβησαν και ξέσπασαν επεισόδια.

Οκλαχόμα: Συλληφθείς φωνάζει προτού καταλήξει «δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ο Μάικλ Γκάιερ, διοικητής της αστυνομίας της Αλμπουκέρκης, δήλωσε ότι η αστυνομία έχει λάβει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ακροδεξιές πολιτοφυλακές ευθύνονται για το συμβάν.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε έξω από το Μουσείο της Αλμπουκέρκης στη συνοικία της Παλιάς Πόλης.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας άνδρας που συνεπλάκη με τους διαδηλωτές, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε πέντε φορές προτού το πλήθος τον ακινητοποιήσει στο έδαφος και ένας διαδηλωτής φωνάξει: «Κάποιος πυροβολήθηκε».

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν δύο άνδρες που φορούν στολή αγγαρείας και σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top