Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου - Φθηνή η Αθήνα

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη που καλύπτει η έρευνα της Mercer

Mercer έρευνα

Το Χονγκ Κονγκ είναι η ακριβότερη πόλη του κόσμου για το 2020, σύμφωνα με την 26η έρευνα της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρίας Mercer για το κόστος ζωής σε 209 μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Αντίθετα με το τι θα περίμενε κανείς, δεύτερη έρχεται η πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Τόκιο, στην τέταρτη η Ζυρίχη και στην πέμπτη η Σιγκαπούρη. Για δεύτερη συνεχή χρονιά τέσσερις από τις πέντε πιο ακριβές πόλεις του κόσμου είναι στην Ασία.

Η Νέα Υόρκη βρέθηκε στην έκτη θέση, με τις αμέσως ακριβότερες αμερικανικές πόλεις να είναι το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες στις θέσεις 16 και 17 αντίστοιχα.

Το Λονδίνο ανέβηκε τέσσερις θέσεις (από 23 πήγε στη 19) και είναι και πάλι μια από τις 20 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου. Όλες οι πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου ανέβηκαν στην κατάταξη του τρέχοντος έτους, κυρίως λόγω του ότι η βρετανική λίρα παραμένει ισχυρή έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Είναι ενδιαφέρον πως παρά τους φόβους γύρω από μια αρνητική επίδραση του Brexit, η στερλίνα κέρδισε αξία έναντι όλων των μεγάλων παγκόσμιων νομισμάτων.

Το Μιλάνο και το Παρίσι έγιναν… φθηνότερες πόλεις με πτώση στην παγκόσμια κατάταξή τους, από τις θέσεις 45 και 47 στις θέσεις 47 και 50 αντίστοιχα.

Και η Αθήνα έγινε πιο φθηνή πέφτοντας 10 θέσεις σε σχέση με το 2019, από την 128η στην 138η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε την κατάταξη και των 209 πόλεων που καλύπτει η έρευνα της Mercer

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top