Ο ΠΟΥ αποφασίζει για την υδροξυχλωροκίνη

Οι ανησυχίες για τις παρενέργειες έχουν οδηγήσει στην παύση της χορήγησης

δειγματοληψία/ eurokinissi

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να έχει αρκετές πληροφορίες σε 24 ώρες προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την αναστολή των δοκιμών του με την υδροξυχλωροκίνη για χρήση κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η επιστημονική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού δρ Σούμια Σουαμινάθαν.

Κορωνοϊός: Προειδοποιήσεις ΕΟΦ για τη χρήση χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης

Τα σχόλιά της διατυπώνονται μια εβδομάδα μετά τη διακοπή της μεγαλύτερης μελέτης της για τη δραστικότητα του φαρμάκου αυτού κατά της ελονοσίας στη θεραπεία του Covid-19, λόγω των ανησυχιών για τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας και τις αρρυθμίες σε ασθενείς.

Η απόφαση αυτή ώθησε αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τη χρήση του φαρμάκου, το οποίο χορηγείται, επίσης, για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του λύκου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε για τη χορήγηση της υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Κορωνοϊός: «To φάρμακο που πρότεινε ο Τραμπ μπορεί να αποβεί επικίνδυνο»

Η φαρμακοβιομηχανία Sanofi σταμάτησε προσωρινά τη στρατολόγηση νέων ασθενών του Covid-19 για τις δύο κλινικές της δοκιμές του φαρμάκου και ανακοίνωσε ότι δεν θα το προμηθεύει στο εξής για τη θεραπεία μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια της χρήσης του.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top