Κίνα: Εφαρμογή εντοπισμού για τον κορωνοϊό αλλάζει και γίνεται... μόνιμη

Θα εντοπίζει την κατάσταση υγείας των πολιτών

Κορωνοϊός Κίνα

Μία πόλη στην Κίνα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια εφαρμογή εντοπισμού της κατάστασης υγείας των πολιτών, εφαρμογή που εισήχθη σε ένα μέρος για τον εντοπισμό του κορωνοϊού, σε πληθυσμό 10 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Συναγερμός στην Κίνα: Σε καραντίνα μεγαλούπολη λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Εκδοχές της συγκεκριμένης εφαρμογής έχουν χρησιμοποιηθεί στην ηπειρωτική Κίνα. Εμφανίζει έναν κωδικό QR με την ατομική κατάσταση υγείας του κάθε πολίτη ξεχωριστά, ο οποίος μπορεί να προσδιορίσει το πόσο θα του επιτρέπεται να μετακινείται.

Οι αρχές της πόλης Χανγκζού (Hangzhou), που αποτελεί τον τεχνολογικό κόμβο όπου κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η εφαρμογή, ανακοίνωσαν ότι επιδιώκουν να ξεκινήσουν μια ευρύτερη έκδοσή της ώστε να παρακολουθήσουν την κατάσταση της υγείας των πολιτών.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της επιτροπής υγείας του Hangzhou, έχει ήδη επιτευχθεί μια σειρά προόδων στη διοίκηση υγειονομικής περίθαλψης μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής του κώδικα υγείας και πρότεινε την ενσωμάτωση των δεδομένων με περισσότερους δείκτες υγείας για την ανάπτυξη ατομικών κατατάξεων ευρετηρίου.

Πώς θα λειτουργεί

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα έχει μια χρωματιστή κλίμακα μέτρησης ου θα αριθμεί μέχρι το 100, βασιζόμενη σε ιατρικές μετρήσεις, σε αποτελέσματα μετρήσεων τεστ φυσικής κατάστασης, επίπεδα δραστηριότητας και άλλες επιλογές τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα.

Τα στιγμιότυπα οθόνης της συγκεκριμένης εφαρμογής θα δείχνουν μια μπάρα με αριθμούς και χρώματα που θα υποδεικνύουν τη σχετική υγεία του χρήστη και την ανίχνευση των παραγόντων που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του σκορ, συμπεριλαμβανομένων των τσιγάρων που καπνίστηκαν σε μία ημέρα, τα βήματα που έκανε ή τις ώρες που κοιμήθηκε.

Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές της πόλης Χανγκζού σχεδιάζουν να έχουν έτοιμη την εφαρμογή μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Η επιτροπή υγείας της πόλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το προτεινόμενο σύστημα θα αποτελέσει ένα «τείχος προστασίας για την ενίσχυση της υγείας και της ανοσίας των πολιτών» μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Παρόλο που ανάλογες εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδημίας έχουν προκαλέσει ανησυχία σχετικά με το απόρρητο και τη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας τους, οι Κινέζοι γενικά φαίνεται να τις έχουν αποδεχθεί ως απαραίτητες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top