Συναγερμός στην Κίνα: Σε καραντίνα μεγαλούπολη λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Τέθηκαν σε εφαρμογή μέτρα όπως αυτά που ίσχυαν στην Ουχάν

Επανέρχεται στην κανονικότητα η Κίνα / Reuters

Συναγερμός σήμανε στις κινεζικές Αρχές όταν στη μεγαλούπολη Σουλάν εμφανίστηκαν 19 νέα κρούσματα του κορωνοϊού με αποτέλεσμα 700.000 κάτοικοι να μπουν σε καραντίνα. 

Όπως ανέφερε η ελεγχόμενη από την κινεζική κυβέρνηση «China Daily», τέθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας σε εφαρμογή αυστηρά πρωτόκολλα, σαν κι αυτά που ίσχυαν στην πρώτη φάση της πανδημίας στην Ουχάν, όπου ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του 2019.

CIA: Κατηγορεί την Κίνα ότι έκρυβε τα κρούσματα κορωνοϊού και μάζευε μάσκες

Οι περιοχές της Σουλάν όπου υπάρχει υποψία κορυσμάτων ή έχουν καταγραφεί ήδη κάποια, έχουν τεθεί σε καραντίνα και φυλάσσονται από τις Αρχές. Σε περιοχές όπου υπάρχει κρούσμα, τα σουπερμάρκετ προμηθεύουν με τρόφιμα τα νοικοκυριά, ενώ όπου δεν έχει καταγραφεί κάποιος ασθενής θετικός στον ιό, επιτρέπεται μόνον σε ένα άτομο ανά νοικοκυριό να βγαίνει κάθε δύο μέρες από το σπίτι για να αγοράζει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Την ίδια στιγμή, εστιατόρια, γυμναστήρια, κινηματογράφοι κι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας στη Σουλάν έκλεισαν ενώ σταμάτησαν και τα μαθήματα σε αρκετά σχολεία. Η έξοδος από την πόλη απαγορεύεται στα ταξί, ενώ σταμάτησαν και οι μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς την μεγαλούπολη της Κίνας.

Κίνα: Με βραχιολάκια - θερμόμετρο η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Οι υγειονομικές Αρχές της περιοχής θεωρούν ότι τα τελευταία κρούσματα του κορωνοϊού συνδέονται με μια 45χρονη γυναίκα και διεξάγονται έρευνας για να διαπιστωθεί πώς μολύνθηκε, δεδομένου ότι δεν είχε ταξιδέψει τελευταία, ούτε είχε εκτεθεί σε κάποιον γνωστό φορέα. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας με έκθεσή της την περασμένη Κυριακή προειδοποίησε εκ νέου για τον κίνδυνο μόλυνσης από ασυμπτωματικούς φορείς και τη σημασία να επεκταθούν οι διαγνωστικές εξετάσεις για την Covid-19 στον πληθυσμό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top