Κινέζα ιολόγος: «Ο κορωνοϊός είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου»

Η επιστήμονας «bat woman» από την Ουχάν που φέρεται να φίμωσε η Κίνα

Η Ουχάν κάνει μαζικά τεστ για κορωνοϊό για να ελέγξει τη διασπορά του / Reuters

Σε προειδοποιήσεις για τους ιούς που ανακαλύπτονται προχώρησε μέσω της κρατικής τηλεόρασης της χώρας η Κινέζα ιολόγος, Σι Ζενγκλί, διάσημη από την έρευνά της στους κορωνοϊούς σε νυχτερίδες.

Το ημερολόγιο που «καίει» την Ουχάν - «Έλεγαν ότι ο Covid19 δε μεταδίδεται»

«Είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου» υποστήριξε στη συνέντευξή της η αποκαλούμενη και «bat woman» της Ουχάν, την οποία φέρεται να φίμωσε η Κίνα λίγο αφότου ανακάλυψε τη γενετική σύνθεση του νέου στελέχους του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τη συνεργασία στη μάχη κατά των επιδημιών παρά τις κατηγορίες ότι η Κίνα συγκάλυψε την έκταση του κινδύνου.

Η Σι Ζενγκλί, αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, είπε ότι η έρευνα που γίνεται για τους ιούς απαιτεί διαφάνεια από τις κυβερνήσεις και τους επιστήμονες και συνεργασία και χαρακτήρισε «πολύ λυπηρή» την πολιτικοποίηση της επιστήμης. Η ίδια μάλιστα απορρίπτει το σενάριο να ξέφυγε ο κορωνοίός από εργαστήριο της Ουχάν.

«Αν θέλουμε να εμποδίσουμε να υποφέρουν άνθρωποι από την επόμενη πανδημία λοιμώδους ασθένειας, θα πρέπει να σημειώσουμε μεγάλη πρόοδο στην κατανόηση αυτών των άγνωστων ιών που μεταφέρουν άγρια ζώα στη φύση και να προειδοποιούμε έγκαιρα. Αν δεν τους μελετήσουμε θα υπάρξει πιθανότατα κι άλλη πανδημία», τόνισε στο CGTN.

Επικεφαλής εργαστηρίου της Ουχάν: «Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από μας»

Και όσο η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζονται, με τον Τραμπ να ρίχνει ευθύνες στην Ασία, η Σι Ζενγκλί σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε ότι «ορκίζεται στη ζωή της» ότι η πανδημία δεν έχει καμία σχέση με το εργαστήριό της κι ότι ο κορωνοϊός πρωτοανακαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ουχάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top