Κορωνοϊός: Η Ισπανία κρατά κλειστά τα σύνορά της μέχρι τον Ιούλιο

Φόβοι για δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας

Κλειστά σχεδιάζει να κρατήσει η Ισπανία τα σύνορά της μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Κορωνοϊός: Η γηραιότερη γυναίκα της Ισπανίας, 113 ετών νίκησε την πανδημία!

Τα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία και την Πορτογαλία είναι κλειστά από τα μέσα Μαρτίου που κηρύχθηκε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας της πανδημίας, γεγονός που σχεδόν έχει ακινητοποιήσει την οικονομία και έχει πλήξει σφοδρά τον τουρισμό, έναν από τους σημαντικότερους τομείς της βιομηχανίας της.

Ισπανία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Η χώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown για τους κατοίκους της καθώς φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο η πανδημία και έχει αποφασίσει να επιβάλλει καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ξένους ταξιδιώτες, ουσιαστικά κλείνοντας τα σύνορα από αέρος και θαλάσσης, για να αποφύγει την εισαγωγή του ιού από τρίτες χώρες.

Το μέτρο της καραντίνας αναμένεται να λήξει στις 24 Μαΐου, όταν θα λήξει και η κατάσταση συναγερμού, αλλά με πιθανότητα παράτασης και των δύο. Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί στα ταξίδια είναι πιθανόν να παραμείνουν σε ισχύ πολύ μετά τις 24 Μαΐου ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας του τουρισμού για την ισπανική οικονομία, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ισπανία αυξήθηκε λίγο από χθες, στους 184 από 176.
Συνολικά από την πανδημία έχουν χάσει στην Ισπανία τη ζωή τους 27.104 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα ελάχιστα, από τα 228.030 που ήταν χθες σε 228.691.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top