Γαλλία: 287 νέοι νεκροί ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει άρση των μέτρων

Στις πρώτες θέσεις της μαύρης λίστας του κορωνοϊού η χώρα

Η Γαλλία κατέγραψε 278 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας, όσο η χώρα προετοιμάζεται από τη Δευτέρα να αποκλιμακώσει τα μέτρα απαγόρευσης.

ΠΟΥ: Πιθανόν ο «ασθενής 0» της Γαλλίας να εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο

Συνολικά 25.809 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία κατατάσσοντας τη χώρα στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τον Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

Νέα μελέτη: Ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στη Γαλλία από τα τέλη Δεκεμβρίου

Ωστόσο, η κατάσταση εξακολουθεί να βελτιώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται 3.147 ασθενείς (283 λιγότεροι από χθες), έναντι περισσοτέρων από 7.000 στις αρχές Απριλίου.

Πλησιάζει η άρση των μέτρων

Οι Γάλλοι περιμένουν τώρα να μάθουν τις ακριβείς λεπτομέρειες για την άρση των μέτρων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα.

Επιφυλακτικοί οι Γάλλοι με την άρση των μέτρων

Τα δύο τρίτα των Γάλλων θέλουν μια χαλάρωση των μέτρων, αλλά έξι στους δέκα δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ότι μπορεί να το επιτύχει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Odoxa που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αναμένεται να παρουσιάσει το περίγραμμα του κυβερνητικού σχεδίου το απόγευμα της Παρασκευής.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top