Κορωνοϊός: Μόλις 174 οι νέοι θάνατοι στην Ιταλία

Η Ισπανία κατέγραψε τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών από τον Μάρτιο

Οι Ισπανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά την πρώτη χαλάρωση των μέτρων / Reuters

Στην Ιταλία τις τελευταίες 24 ώρες, έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό 174 άνθρωποι, ενώ καταγράφηκαν 1.389 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα είναι 210.717 και οι νεκροί έφτασαν τους 28.884. Σε ΜΕΘ βρίσκονται 1.501 ασθενείς και, συνολικά, 17.242 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.436 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Κορωνοϊός: Ποιες χώρες επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα;

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μεγάλη μείωση, με 511 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, μειώνεται και ο αριθμός των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 18 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με χθες, Σάββατο και οι ιαθέντες είναι 85 περισσότεροι.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για 30η ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η προσοχή είναι στραμμένη στην έναρξη της λεγόμενης «δεύτερης φάσης» με μερική, μόνον επιστροφή στην καθημερινότητα από Δευτέρα. Η ιταλική κυβέρνηση αποσαφήνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να συνεχίσει να υπογράφει, κανείς, υπεύθυνη δήλωση και ότι δεν θα είναι δυνατή, προς το παρόν, η μετάβαση σε εξοχικά σπίτια.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες από αύριο θα επιτραπεί μόνον η τέλεση κηδειών με το πολύ δεκαπέντε άτομα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια ή δυο εβδομάδες αναμένεται να μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι λειτουργίες, με όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Covid-19: 164 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία

Η Ισπανία κατέγραψε τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών από τον Μάρτιο, αναφέροντας μόλις 164 θανάτους από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων άγγιξε τους 25.264.

Κορωνοϊός: Οι Ισπανοί βγαίνουν για σωματική άθληση μετά από 49 ημέρες

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Pais», πρόκειται μάλιστα για τη χαμηλότερη ημερήσια αύξηση που έχει αναφερθεί από τη 18η Μαρτίου.

Μέχρι το Σάββατο, η Ισπανία είχε αναφέρει 216.582 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που σήμερα έχουν αυξηθεί σε 217.466, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top