Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 26.000 οι νεκροί στη Βρετανία

Γιατί ανακοινώθηκαν 3.811 περισσότεροι θάνατοι από χθες

Eικόνες από το lockdown στο Λονδίνο- βίντεο Reuters

Συνολικά 26.097 ασθενείς από κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία, τόσο εντός των νοσοκομείων όσο και στην υπόλοιπη κοινότητα (κέντρα φροντίδας, γηροκομεία κ.α.), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ, στην καθιερωμένη ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Έγινε πατέρας ο Μπόρις Τζόνσον - Γέννησε η σύντροφός του

Όπως είπε ο Ραμπ, πλέον θα αναφέρονται οι θάνατοι από την πανδημία σε όλους τους χώρους φροντίδας, νοσοκομείων και μη. Χθες, ο αριθμός που παρουσίασε αφορούσε μόνο νοσοκομεία, με τους θανάτους σήμερα να είναι 3.811 περισσότεροι. Διευκρίνισε ότι οι επιπλέον αυτοί θάνατοι καταγράφηκαν κατά το διάστημα από 2 Μαρτίου μέχρι χθες. 

Βρετανία: Σοβαρή φλεγμονώδης νόσος «χτυπά» θανατηφόρα τα παιδιά

Σε ότι αφορά τους νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, αυτοί φτάνουν τους 765.


Μακρύς ο δρόμος στη Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 21.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος, εάν υπολογιστούν θάνατοι από τον ιό που όμως δεν είχαν διαγνωστεί.
Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Ο Ντομινίκ Ραμπ επανέλαβε τα πέντε βασικά κριτήρια που έχει θέσει η κυβέρνηση πριν να αποφασίσει οποιαδήποτε άρση ή χαλάρωση του lockdown, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να διακινδυνευτεί μία νέα κορύφωση της πανδημίας και ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα στις αρχές Μαϊου, λαμβάνοντας υπόψη την επιστημονική συμβουλή.

Αναλυτικά για τους θανάτους στη Βρετανία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Αγγλίας, ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι περίπου κατά 17% υψηλότερος από τα προηγούμενα δεδομένα. Περίπου το ένα τρίτο όλων των κέντρων φροντίδας στην Αγγλία (πάνω από 4.500) δήλωσαν ότι είχαν επιβεβαιωμένα ή ύποπτα περιστατικά κορονοϊού. Τα μεγαλύτερα ποσοστά από 30-38% σημειώνονται στην βορειοανατολική και βορειοδυτική Αγγλία, στο Λονδίνο (το 33% των κέντρων φροντίδας), στα δυτικά Μίντλαντς και ακολουθούν το Γιόρκσαϊρ, νοτιοανατολική και ανατολική Αγγλία, ανατολικά Μίντλαντς (από 20-29%).

Σταδιακό το άνοιγμα των σχολείων αν τελικά ανοίξουν

Ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εκπαίδευσης, ανέφερε ότι όταν αποφασιστεί να λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αγγλία, αυτό θα γίνει «σταδιακά», έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι μαθητές και δάσκαλοι θα είναι ασφαλείς από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, δεν παρουσίασε κανένα χρονοδιάγραμμα ή συγκεκριμένη ημερομηνία για την άρση των περιορισμών στα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top