Η FAZ εκθειάζει τον Τσιόδρα: «Ένας γιατρός για όλους τους Έλληνες»

Συνεχίζονται οι διθυραμβικές κριτικές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σωτήρης Τσιόδρας

Συνεχίζονται τα διθυραμβικά σχόλια και οι κριτικές από τον διεθνή τύπο για τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία του κορωνοϊού. Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, που αναλαμβάνει με πράο και πλήρως κατατοπιστικό τρόπο την καθημερινή ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο, αυτή την φορά σε γερμανική εφημερίδα.

Η Die Zeit αποθεώνει τον Τσιόδρα: «Η Ελλάδα είναι παράδειγμα χάρη σ’ αυτόν»

«Ένας γιατρός για όλους τους Έλληνες» είναι ο τίτλος διθυραμβικού σχολίου στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στον Σωτήρη Τσιόδρα.

AFP: O «σκληρός Νικ» και ο ήπιος καθηγητής κρατούν ασφαλείς τους Έλληνες

H εφημερίδα σημειώνει ότι «Το ελληνικό κράτος δεν έχει καλή φήμη. Θεωρείται αναποτελεσματικό και δυσκίνητο. Όσον αφορά όμως τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν δικαιώνει τη φήμη της. Όταν τον Μάρτιο έρχονταν αυτές οι φοβερές εικόνες από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία από τα υπερπλήρη νοσοκομεία ή τα φέρετρα πάνω στα στρατιωτικά φορτηγά έκαναν τον γύρο του κόσμου, η Ελλάδα δεν έπαιζε κανένα ρόλο στις ειδήσεις».

NYT: Ο Τσιόδρας ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες - ήρωες του κορωνοϊού

Το άρθρο αναφέρεται στον πολύ περιορισμένο αριθμό ΜΕΘ αλλά και στην τύχη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει τον Σωτήρη Τσιόδρα ως επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας διαχείρισης της κρίσης, ο οποίος «σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι ο πιο δημοφιλής Έλληνας. Η σεμνή στάση του έχει χαρίσει βορειοκορεατικά ποσοστά δημοφιλίας. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης με 66% βρίσκεται σε πολύ καλή θέση, αλλά δε φτάνει τον Τσιόδρα. Σχεδόν το 95% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην ερώτηση αξιολόγησης του έργου του ανθρώπου, ο οποίος κάθε απόγευμα στις 6 μιλάει για την καμπύλη των κρουσμάτων συγκεντρώνοντας ρεκόρ τηλεθέασης»., επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top