Ιταλία: Μεγαλώνει η λίστα θανάτων από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Αύξηση και στον ρυθμό μετάδοσης του ιού

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ιταλία

Μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό 534 ασθενείς στην Ιταλία, ενώ καταγράφηκαν 2.729 νέα κρούσματα. Στην τελευταία ενημέρωση για τους νεκρούς στη χώρα, ο αριθμός τους είναι σχετικά αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. 

Κορωνοϊός: Στις 4 Μαΐου αρχίζει η χαλάρωση των μέτρων στην Ιταλία

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών του ιού είναι 183.957 και οι νεκροί έφτασαν τους 24.648. Παράλληλα, 51.600 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Τη Δευτέρα, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 181.228 και είχαν χάσει την ζωή τους 24.114 άνθρωποι ενώ 48.877 είχαν θεραπευθεί.

2.471 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 24.134 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.104 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε, καταγράφοντας 473 περισσότερα νέα κρούσματα και 80 θανάτους περισσότερους από τη Δευτέρα. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη όγδοη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι θεραπευμένοι είναι 906 περισσότεροι από το περασμένο 24ωρο.

Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία - 454 σε μία ημέρα

Στην Λομβαρδία συνεχίζει να μειώνεται η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο που η νέα μονάδα θεραπείας που είχε δημιουργηθεί στην πρώην έκθεση του Μιλάνου, είναι σχεδόν άδεια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, πάντως, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο τόνισε ότι μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο, η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραμείνει σταθερά στην καθημερινή ζωή των Ιταλών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top