Βρετανία: Μικρή μείωση των νεκρών από κορωνοϊό - 761 θάνατοι σε 24 ώρες

Τι αναμένεται να γίνει με τους ασθενείς που εισάγονται σε οίκους φροντίδας

Μικρή μείωση στον αριθμό των νεκρών παρουσιάστηκε το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα τα θύματα του κορωνοϊού ανήλθαν στους 761, συγκριτικά με τους 778 που ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη.

Βρετανία: Ηλικιωμένη 106 ετών νίκησε τον κορωνοϊό και πήρε εξιτήριο!

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο και εισάγονται σε οίκους φροντίδας, ανακοινώθηκε ότι θα υποβάλλονται αυτομάτως σε εξέταση για τον ιό, μαζί με όσους βρίσκονται ήδη στους οίκους και εκδηλώνουν κάποια συμπτώματα. 

Το σχέδιο της Κομισιόν: Έτσι πρέπει να αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης

Παράλληλα, σε 6.000 οίκους φροντίδας δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν σε εξετάσεις το προσωπικό τους, ενώ ανακοινώθηκε ότι το αίτημα του Εργατικού κόμματος για δημοσίευση μίας στρατηγικής εξόδου από το lockdown, απορρίφθηκε, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να τεθεί το θέμα σε εθνική συζήτηση αυτή τη στιγμή, πριν να παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας.

Στη Σκοτία, νέα δεδομένα έδειξαν ότι ένας στους τέσσερις θανάτους καταγράφηκε σε οίκο φροντίδας, με αποτέλεσμα η πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης, Νίκολα Στέρτζον να ανακοινώσει την εξέταση σε όλους τους συμπτωματικούς ασθενείς στους χώρους όπου φιλοξενούνται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top