Ισπανία: Μειωμένος ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό για 4η ημέρα

Διευρύνονται τα τεστ ανίχνευσης και για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ευχάριστα είναι τα νέα για την Ισπανία, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των θανάτων από κορωνοϊό, με 637 νέους θανάτους σε μία ημέρα.

Κορωνοϊός: «Χαραμάδα αισιοδοξίας» για Ιταλία και Ισπανία!

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανέρχεται πλέον στους 13.055, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνει τα 135.032.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός, 950 άτομα.

Κορωνοϊός: Θετικός ο «Τσιόδρας της Ισπανίας» -  Ενημερώνει από καραντίνα

Διευρύνονται τα τεστ ανίχνευσης

Η Ισπανία δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι σχεδιάζει να διευρύνει τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να περιλάβει και ανθρώπους χωρίς συμπτώματα, ως πρώτο βήμα προς μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την παγκόσμια πανδημία.

Σκηνές πολέμου στην Ισπανία - «Πεθαίνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών»

«Ετοιμαζόμαστε για μια αποκλιμάκωση για την οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι μολυσμένος, ώστε να μπορούμε να άρουμε σταδιακά τα μέτρα περιορισμού των Ισπανών πολιτών», δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αράντσα Γκονθάλεθ σε ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αν και μέχρι τώρα μόνο εκείνοι που έχουν μολυνθεί ή θεωρούνται ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν υποβληθεί σε τεστ, τώρα οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στον ευρύτερο πληθυσμό προκειμένου να εντοπίσουν φορείς που μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι ισπανικές εταιρίες κατασκευάζουν 240.000 κιτ τεστ την εβδομάδα και ενισχύουν την ικανότητά τους, δήλωσε η υπουργός ενώ εξοπλισμός έρχεται επίσης από το εξωτερικό.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία έχει τεθεί σε καραντίνα από τις 14 Μαρτίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο, τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν έως τις 26 Απριλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top