Ιταλία: 10.779 νεκροί από τον κορωνοϊό – 756 νεκροί σε 24 ώρες

Ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όσα λέει ένα ζευγάρι πνευμονολόγων από την Ιταλία, που περιγράφει τις δραματικές συνθήκες θανάτου των ασθενών που φεύγουν μόνοι.

Τους 10.779 έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.689. Παράλληλα, 13.030 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 756 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.217 νέα κρούσματα. 646 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.906 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 27.386 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 42.558 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 41.007 και οι νεκροί 6.360 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.119 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.443. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.358, με 392 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, αλλά και ο αριθμός των νεκρών, έχουν ελαφρά περιοριστεί.

Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο Υπουργός Οικονομικών της Έσσης

Ιταλία: Άλλες δύο εβδομάδες απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η απαγόρευση κυκλοφορίας και η διακοπή λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, η οποία, κανονικά, θα έπρεπε να λήξει στις 3 Απριλίου, θα παραταθεί για τουλάχιστον άλλες δυο εβδομάδες.

Στη συνέχεια, αν έχει σημειωθεί δραστική μείωση κρουσμάτων και μεταδόσεων (δείκτης μεταδοτικότητας χαμηλότερος από ένα) ενδέχεται να ξαναρχίσουν βαθμιαία, να ανοίγουν μαγαζιά και χώροι εργασίας.

Οι εμπορικές δραστηριότητες , στις οποίες η επαφή των πελατών είναι πιο στενή (όπως καφέ και εστιατόρια) αλλά και χώροι όπως θέατρα και κινηματογράφοι, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αναμένεται να ξανανοίξουν μετά από όλους τους υπόλοιπους. Ενώ για τα σχολεία, η ιταλική κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει ότι θα υπάρξει μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα.

Παράλληλα, ενόψει του Καθολικού Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται στις 12 Απριλίου, πρόκειται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι αστυνομίας και καραμπινιέρων στους δρόμους των ιταλικών πόλεων, ώστε να μην αυξηθεί, επικίνδυνα, η κυκλοφορία των πολιτών.

Ισπανία: Άλλοι 838 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

ΗΠΑ: Ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων 

Πέρα από τον Ατλαντικό, η διασπορά του ιού επιταχύνεται με έντονους ρυθμούς: O αριθμός των θανάτων διπλασιάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τετάρτη, περνώντας το όριο των 2.000 το Σάββατο.

Η χώρα καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο --πάνω από 121.000-- εκ των οποίων σχεδόν τα μισά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (βορειοανατολικές ΗΠΑ), την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβλεπε να θέσει σε καραντίνα, μαζί με τις γειτονικές πολιτείες Νιου Τζέρσι και Κονέκτικατ, προτού αλλάξει γνώμη.

Το Κέντρο ελέγχου ασθενειών (CDC), η εθνική αρχή για την υγεία, ζήτησε τελικά από τους κατοίκους των τριών πολιτειών να «αποφύγουν κάθε μη απαραίτητο ταξίδι για τις επόμενες 14 ημέρες».

Στην πολιτεία του Ιλινόι, ένα μωρό μικρότερο του ενός έτους, ένα από τα πιο νέα γνωστά θύματα της Covid-19 που γενικά δεν προσβάλλει τα παιδιά, πέθανε ωστόσο.

Στη Νέα Υόρκη, όπως και σε πολλές περιοχές του κόσμου, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, στην πρώτη γραμμή κατά της επιδημίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις ιατρικού υλικού.

«Υπάρχει ταυτόχρονα ένα αίσθημα απελπισίας και ελπίδας ανάμεσά μας. Όλοι φοβόμαστε, προσπαθούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο», λέει η Νταϊάνα Τόρες, 33 ετών, νοσηλεύτρια σε ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Βρετανία: 1.228 οι νεκροί 

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει και είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε και έφθασε τους 1.228, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, σημειώνοντας αύξηση κατά 209.

Τα στοιχεία αυτά ήταν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα της 28ης Μαρτίου.Το προηγούμενο 24ωρο οι θάνατοι είχαν αυξηθεί κατά 260.

«Ξέρουμε πως τα πράγματα θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που έχει κι ο ίδιος μολυνθεί, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα γενικού περιορισμού που τέθηκαν σε ισχύ το βράδυ της Δευτέρας και για τρεις εβδομάδες.

Οι Βρετανοί πρέπει να «προετοιμαστούν για μια μακρά περίοδο» περιορισμού, προειδοποίησε ένας από τους υπουργούς του, ο Μάικλ Γκοβ.

Καλπάζει στις ΗΠΑ ο κορωνοϊός: Πάνω από 120.000 κρούσματα και 2.000 νεκροί

Ολλανδία: Πάνω από 10.000 κρούσματα και 771 νεκροί

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ολλανδία ξεπέρασε σήμερα τα 10.000, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές οι οποίες πρόσθεσαν πως η αύξηση των θανάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξακολουθεί να παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανέφερε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.104 φθάνοντας τα 10.866, σημειώνοντας αύξηση 11%. Καταγράφηκαν 132 νέοι θάνατοι που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 771.

«Ακριβώς όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και ο αριθμός των θανάτων αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό από εκείνον που θα αναμέναμε αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα», ανέφερε το RIVM.

Όμως καθώς οι υγειονομικές αρχές πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού κυρίως μόνο στους πολύ άρρωστους και στους εργαζομένους στον τομέα υγείας, ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος, ανέφερε το RIVM.

Η ολλανδική κυβέρνηση έλαβε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, έκλεισε τα σχολεία και τις περισσότερες επιχειρήσεις και απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις στα μέσα Μαρτίου.

Δραματική επιστολή Τζόνσον στους Βρετανούς: Τα πράγματα θα χειροτερέψουν

Γαλλία: 2.606 οι νεκροί, 40.174 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι άλλοι 292 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κορωνοϊό, μια αύξηση 13% σε σύγκριση με χθες. Συνολικά, από την 1η Μαρτίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.606 άνθρωποι στη Γαλλία, η οποία προσπαθεί να ανακουφίσει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της, ιδίως στις ανατολικές επαρχίες.

Ο απολογισμός αφορά μόνο εκείνους που πεθαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αρχές θα μπορέσουν να συμπεριλάβουν τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα, κάτι που αναμένεται ότι θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν στις 40.174, από 37.575 το Σάββατο, ανέφερε ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας.

Με βάση αυτόν το τελευταίο απολογισμό, 19.354 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 4.632 έχουν διασωληνωθεί. Άλλοι 7.132 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Μόσχα: Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα 

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα πως η επιδημία του κορωνοϊού εισήλθε σε μια νέα φάση καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα υπερέβη τα 1.000, με πολλούς Μοσκοβίτες να βγαίνουν έξω παρά τις εκκλήσεις να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο επίσημος απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 270 μέσα σε 24 ώρες φθάνοντας συνολικά τα 1.534. Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού, επτά από τους οποίους στη Μόσχα.

Κίνα: Eπιβραδύνεται ο ρυθμός εμφάνισης κρουσμάτων, αλλά τα μέτρα παραμένουν

Οι αρχές στη Μόσχα, την πιο πληττόμενη από τον ιό περιοχή της Ρωσίας, έκλεισαν τα καταστήματα και τους χώρους ψυχαγωγίας από χθες και κάλεσαν τους Μοσχοβίτες να μείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της μη εργάσιμης εβδομάδας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, τουλάχιστον 52.000 άνθρωποι βγήκαν για βόλτα στα πάρκα της πόλης χθες και πολλοί ηλικιωμένοι διένυσαν μεγάλες αποστάσεις με το τεράστιο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, ανέφερε στην ιστοσελίδα του ο Σομπιάνιν.

«Κανείς δεν είναι προστατευμένος [από τον ιό]», έγραψε ο Σομπιάνιν.«Το παράδειγμα των αξιολύπητων ιταλικών και ισπανικών πόλεων, ακόμη και της Νέας Υόρκης, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, είναι μπροστά στα μάτια όλων» πρόσθεσε.

Τουρκία: 131 νεκροί - 9.217 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τα θύματα του κορvνοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν στα 131 σήμερα, αφού άλλοι 23 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 9.127, από 1.815 χθες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.Περίπου 105 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Ο υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να καταφέρουν να κάνουν 10.000 τεστ ημερησίως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top