Στο επίκεντρο της πανδημίας η Νέα Υόρκη

70 έως 150 εκατομμύρια αναμένεται να νοσήσουν από covid-19 στις ΗΠΑ

Δείτε στο βίντεο του Reuters τις άλλοτε πολυσύχναστες λεωφόρους της Νέας Υόρκης να είναι πλέον άδειες μετά το lockdown που έφερε ο κορωνοϊός.

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται να βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς ο νεκροί είναι πλέον πάνω από 1.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τις 68.572. Η Νέα Υόρκη είναι από τις πλέον πληγείσες περιοχές, με περισσότερα από 30.000 κρούσματα και 285 νεκρούς.

Σύμφωνα, μάλιστα με έρευνα που επικαλέστηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης,  Άντριου Κουόμο, οι ασθενείς του κορωνοϊού στην πολιτεία είναι κυρίως ηλικίας 18 έως 49 ετών.

ΠΟΥ: Οι ΗΠΑ εν δυνάμει το νέο επίκεντρο της επιδημίας

Κάτω των 45 ετών οι μισοί ασθενείς 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία από το τμήμα υγείας της Νέας Υόρκης, σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς της πόλης που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι κάτω από 45 ετών, με την μεγάλη πλειοψηφία αυτών να επιβιώνουν.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική επιβάρυνση των ανδρών σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς αναλογούν στο 56% των περιπτώσεων και το 61% των θανάτων.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το ποσοστό νοσηλείας σε κάποιο νοσοκομείο της πόλης είναι 18%, σχεδόν διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με το CNBC.

Ο κορωνοϊός οδήγησε σε lockdown και τη Νέα Υόρκη- Κλείνουν οι επιχειρήσεις!

Αποκαρδιωτικά τα στατιστικά: 70 έως 150 εκατομμύρια ασθενείς αναμένονται στις ΗΠΑ 

Μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 70 έως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν τις ΗΠΑ, με τους κατοίκους της να φτάνουν στο σύνολο τα 327 εκατομμύρια!

Για τους ειδικούς, εκτός από τη Νέα Υόρκη, ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αναμένεται και στο Σαν Φρανσίσκο.

Η πολιτεία έχει κάνει έκκληση για δεκάδες χιλιάδες περισσότερους αναπνευστήρες, νοσοκομειακά κρεβάτια και ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top