Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Κάνει ότι δεν βλέπει ο Τραμπ και μιλά για ομαλοποίηση το Πάσχα

Ανησυχητική είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει του Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο αριθμός των θανάτων από τον covid-19 αυξήθηκε δραματικά κι έφτασε τους 1.031 χθες, Τετάρτη. Τα επβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 68.572.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: «Ήταν Σαν Μία Βόμβα»

Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα από τις ανακοινώσεις αυτές τα θύματα στις ΗΠΑ ανέρχονταν τα 827 και πλέον η χώρα είναι τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνση από τον κορωνοϊό μετά από την Κίνα και την Ιταλία. 

Μπορεί η κατάσταση στις ΗΠΑ να μοιάζει εφιαλτική, ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να μην καταλαβαίνει την κρισιμότητα των στιγμών και δίνει προτεραιότητα στη διάσωση της οικονομίας. 

Κωνσταντινούπολη: Με έκτακτη πτήση επαναπατρίζονται οι Έλληνες πολίτες

Σε δηλώσεις του διερωτήθηκε αν τα μέτρα για κατ’ οίκον περιορισμό έχουν παρατραβήξει, επαναλαμβάνοντας ότι η καραντίνα πρέπει να σταματήσει, ενώ βεβαιώνει ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πριν το Πάσχα και όλοι θα έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, αρκεί να αποφεύγουν τις… χειραψίες. 

Με τον Αμερικανό πρόεδρο πάντως διαφωνούν οι αρμόδιες ιατρικές αρχές, κάτι που φάνηκε και από τη διήμερη αποχή του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, Άντονι Φαούτσι από τα καθημερινά μπρίφινγκ του Λευκού Οίκου. Μετά από διαρροές ότι Τραμπ και Φαούτσι έχουν συγκρουστεί, ο επιδημιολόγος επέστρεψε στην ενημέρωση.

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 οι θάνατοι στη Γαλλία – 60.000 κρούσματα στις ΗΠΑ

Με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, ο Λευκός Οίκος και η αμερικανική Γερουσία έκλεισαν συμφωνία για ένα πακέτο-μαμούθ ύψους δύο τρισ. δολαρίων με σκοπό την τόνωση της οικονομίας. Αποκαλούμενο και «σχέδιο Μάρσαλ», έχει σκοπό «να εγγυηθεί τον εφοδιασμό στις γραμμές των μετώπων της υγειονομικής μάχης που δίνει η χώρα», όπως ανακοινώθηκε.

Την ίδια στιγμή, τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης ζουν στιγμές ίδιες με αυτές που βιώνει η Ιταλία και η Ισπανία. Το νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλλει ότι εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, είναι αντιμέτωποι με ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο τους. Για τον λόγο αυτό, κορυφαίες εταιρείες, δέκα στο σύνολό τους, συμπράττουν και προχωρούν σε μαζική παραγωγή ιατρικών μασκών.

Κορωνοϊός: Πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα

Έλλειψη, όμως, συνεχίζουν να παρουσιάζουν και τα τεστ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τί συμβαίνει και να μην μπορούν να απομονωθούν και οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις. Συνταξιούχοι ιατροί καλούνται να επιστρέψουν, ώστε να συμβάλουν στη μάχη κατά του ιού. Μόνο στη Νέα Υόρκη ανταποκρίθηκαν χίλιοι σε μία ημέρα.

Οι αρχές έχουν θέσει το Λος Άντζελες και το σύνολο της πολιτείας της Καλιφόρνιας υπό καραντίνα. Ο ένας κυβερνήτης μετά τον άλλο εξαγγέλλει αυστηρά μέτρα, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του ιού. Ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού. 
Κρούσματα έχουν καταγραφεί εκτός από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, στην Ουάσιγκτον, τη Φλόριντα, το Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top