Κορωνοϊός: Η Τουρκία διαψεύδει ότι εισέρχεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αυστρία: Δε θα λάβουμε αυστηρότερα μέτρα 

κορωνοϊός Τουρκία

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, ότι η Τουρκία θα εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού.

«Οι φήμες ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια» ανέφερε ο Αλτούν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε:

«Σε αυτόν τον αγώνα, υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε την ελευθερία των πολιτών μας καθώς και την υγεία και την ασφάλειά τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, με 47 κρούσματα, έχει κλείσει τα σχολεία και έχει απαγορεύσει τις πτήσεις από 20 χώρες. 

Τουρκία: 47 στο σύνολο τα κρούσματα- Απαγόρευση πτήσεων για 20 χώρες

Αυστρία: Δε θα λάβουμε αυστηρότερα μέτρα 

Η αυστριακή κυβέρνηση δε σχεδιάζει προς το παρόν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου και τα έως τώρα μέτρα περιορισμού της εξόδου τυγχάνουν καλής αποδοχής και τηρούνται από τον πληθυσμό, τόνιζαν το απόγευμα στη Βιέννη, οι Αυστριακοί υπουργοί Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ και Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, παρουσιάζοντας τις νέες εξελίξεις. 

Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος χάρτης της πανδημίας-Κρούσματα και θάνατοι ανά χώρα


Ταυτόχρονα,  διευκρίνιζαν ότι στο τέλος της εβδομάδας μπορεί να γίνει μία αξιολόγηση και ανάλογα με την έως τότε εξέλιξη να υπάρξει μία περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, όμως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κάποια σχέδια. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, τα κρούσματα δεν αφορούν υπερήλικες ανθρώπους, αλλά «μέσης ηλικίας», που σημαίνει, όπως είπε, ότι έως τώρα μπόρεσε να αποφευχθεί να προσβληθούν από τον κορωνοϊό πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, και σε αντίθεση με την Ιταλία  οι περισσότεροι από τους ασθενείς του Covid-19 στην Αυστρία είναι νεότερης ηλικίας και αυτό πρέπει να διατηρηθεί. 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα  κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 1.332,  με τις  εξετάσεις ύποπτων κρουσμάτων που έχουν διενεργηθεί έως τώρα να έχουν φτάσει τις 10.278, εννέα από τους ασθενείς έχουν θεραπευτεί, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν καταλήξει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top