Νέα Υόρκη: Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια, θέατρα,σινεμά λόγω κορωνοϊού

Παγκοσμίως τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 162.000 και οι νεκροί τους 6.000

Νέα Υόρκη

Σε θερμομέτρηση θα υποβάλλονται από δω και στο εξής όσοι μπαίνουν στον Λευκό Οίκο  για να εντοπίζονται συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό. 

Αυτή είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς κρούσμα κορωνοϊού

«Από το πρωί της Δευτέρας, λήψεις θερμοκρασίας σώματος θα γίνονται σε κάθε υπουργό,δημοσιογράφο που εισέρχεται στον Λευκό Οίκο», ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Τζαντ Ντίρι, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.
«Επιπρόσθετοι έλεγχοι της θερμοκρασίας του σώματος θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλους όσοι έρχονται σε επαφή με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο», πρόσθεσε.

Λουκέτο και στο «Μεγάλο Μήλο»

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλεται η λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων της μεγαλούπολης, που θα μπορούν να κάνουν μόνο παραδόσεις κατ’ οίκον, καθώς επιβάλλονται αυστηρότερα μέτρα με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΗΠΑ: Ξεκινά η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό!

«Αύριο θα υπογράψω διάταγμα που ορίζει πως τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ θα κάνουν μόνο παραδόσεις κατ’ οίκον. Τα νυχτερινά κέντρα, τα σινεμά, τα μικρά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι θα πρέπει να κλείσουν. Το διάταγμα θα ισχύσει από τις 09:00», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης των ΗΠΑ, που νωρίτερα ανακοίνωσε και το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων. 

Οι αμερικανικές αρχές κατέγραψαν έως και χθες σχεδόν 3.000 κρούσματα και 65 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά επτά από το Σάββατο, όπου και έφτασαν τους 58. Παγκοσμίως, τα κρούσματα μόλυνσης είχαν ξεπεράσει τα 162.000 και οι νεκροί τους 6.000 έως χθες βράδυ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top