Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid 19 σε όλο τον κόσμο

Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στο Μαρόκο

δείγματα κορωναιού

Πέντε επιπλέον νέα κρούσματα του κορωναϊού, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας στο Βέλγιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 13.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το εργαστήριο αναφοράς στο KULeuven διεξήγαγε 243 εξετάσεις τη νύχτα και αυτές αποκάλυψαν πέντε νέες περιπτώσεις λοίμωξης. Όλες αυτές οι νέες περιπτώσεις είναι άνθρωποι που επέστρεψαν από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία ενώ οι ασθενείς έχουν τα ίδια ήπια συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 νεκροί σε παγκόσμιο επίπεδο

Δύο ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, ένας ασθενής προέρχεται από τις Βρυξέλλες και δύο άλλοι βρίσκονται στη Βαλλονία. Οι ασθενείς λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα σε ένα ασφαλές περιβάλλον ενώ όλοι παρακολουθούνται στενά από επιθεωρητές ιατρικής υγιεινής στις αντίστοιχες περιοχές τους. Οι αρχές εξετάζουν και παρακολουθούν ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς μετά την επιστροφή τους, αναφέρει το υπουργείο.

Μαρόκο: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωναϊού

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωναϊό εντοπίστηκε τη Δευτέρα στο Μαρόκο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για υπήκοο του βασιλείου που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

«Η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία», σημείωσε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. 

Μετά τη διάγνωση του Ινστιτούτου Παστέρ του Μαρόκου, τέθηκε σε απομόνωση σε νοσοκομείο στην Καζαμπλάνκα, όπου θα του προσφερθούν ιατρικές περιποιήσεις «βάσει των υγειονομικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ». Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της μαροκινής κυβέρνησης Σάαντ-Εντίν Ελ Οθμάνι δήλωσε ότι εντοπίστηκαν 27 ύποπτα κρούσματα στο βασίλειο, αλλά οι εξετάσεις που έγιναν είχαν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικό αποτέλεσμα. 

Γαλλία-κορωνοϊός: Μολύνθηκαν δύο παιδιά ηλικίας 1 και 5 ετών


Εξάλλου το υπουργείο Γεωργίας του Μαρόκου ανακοίνωσε χθες την ακύρωση μιας προσεχούς έκθεσης αγροτικών ειδών από τη 14η ως τη 19η Απριλίου, σημαντικού ραντεβού για τον πρωτογενή τομέα στην ήπειρο, προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειες COVID-19.

Ο αριθμός των θανάτων που έχει προκαλέσει η επιδημία ξεπέρασε τη Δευτέρα τους 3.000. Και μολονότι η επιδημιολογική κατάσταση μοιάζει να βελτιώνεται στην ηπειρωτική Κίνα, όπου λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα καραντίνας που αφορούσαν πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους, συνεχίζει να επιδεινώνεται σε πολλά άλλα κράτη. 

Παρά τους στενούς δεσμούς της με την Κίνα, επίκεντρο της κρίσης, και παρά το ότι τα συστήματα υγείας των χωρών της χαρακτηρίζονται ανίσχυρα, η αφρικανική ήπειρος παραμένει - συγκριτικά - αλώβητη από την επιδημία προσώρας. Ωστόσο, ορισμένα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Αίγυπτο, στην Αλγερία, στην Τυνησία, στη Νιγηρία και στη Σενεγάλη.

Κορωνοϊός: Ανανεωμένα δεδομένα για τον Covid-19

Πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Πακιστάν

Οι αρχές του Πακιστάν επιβεβαίωσαν σήμερα ένα νέο κρούσμα του κορωναϊού, εξέλιξη που αυξάνει σε πέντε τον απολογισμό των ανθρώπων που μολύνθηκαν στη χώρα της νότιας Ασίας από την περασμένη εβδομάδα.

«Έχουμε πλέον το 5ο επιβεβαιωμένο κρούσμα [της ασθένειας] COVID-19 στις ομοσπονδιακές περιοχές», ανέφερε ο υπουργός Υγείας του Πακιστάν Ζαφάρ Μίρζα μέσω Twitter, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Η κατάσταση του ασθενούς είναι καλή και του προσφέρονται φροντίδες, πρόσθεσε.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top