Γαλλία: 5 νεκροί και 7 τραυματίες από πυρκαγιά

«Οι τοίχοι κυριολεκτικά έλιωναν», είπαν οι πυροσβέστες

πυρκαγιά σε κτήριο/ Φωτογραφία αρχείου: APimages

Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Στρασβούργο στη βορειοανατολική Γαλλία, σε πολυκατοικία που χρονολογείται από τα χρόνια του 1970. Η πυρκαγιά προκάλεσε, επίσης, τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν σήμερα γύρω στη 01:00 (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδας) για καπνό στο κλιμακοστάσιο μιας επταώροφης πολυκατοικίας. 

Γαλλία: Mεγάλη φωτιά στην Κορσική προκάλεσε η κακοκαιρία «Κιάρα»

«Χρειάσθηκε να προβούν σε πολυάριθμες διασώσεις εξαιτίας του πυκνού καπνού που είχε κατακλύσει τους κοινόχρηστους χώρους», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της νομαρχίας Ντομινίκ Σουφενέκερ, ο οποίος μετέβη στο σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ταυτοποίηση των θυμάτων συνεχίζεται.

Ένας άνδρας 30 ετών, ένας άλλος περίπου ίδιας ηλικίας και ένας τρίτος 45 ετών, καθώς και μια γυναίκα 25 ετών και μια δεύτερη περίπου 70 ετών έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε, από ότι διευκρίνισε.

«Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν επιτόπου, αιφνιδιασμένοι από τον καπνό που κατέκλυσε το κλιμακοστάσιο και από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ήταν τέτοιες, ώστε οι πυροσβέστες μάς είπαν πως οι τοίχοι κυριολεκτικά έλιωναν», συνέχισε ο Σουφενέκερ, σύμφωνα με τον οποίο η πολυκατοικία, που είχε κτιστεί στα χρόνια του 1970, δεν ήταν ούτε παραμελημένη , ούτε πολύ παλιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top