Ποδοπατήθηκαν σε διανομή τροφίμων – 20 νεκροί κυρίως γυναίκες και παιδιά

«Πολλές γυναίκες ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου τα παιδιά τους»

πρόσφυγες Αλγερία

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα, όταν προκλήθηκε ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων και χρημάτων σε πρόσφυγες στην πόλη Ντίφα του Νίγηρα. 

Απίστευτο περιστατικό στην Αυστραλία: Ποδοπατήθηκαν για λίγες δωροεπιταγές

«Ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται σε 20 νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε ποδοπάτημα, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διανομής τροφίμων και χρημάτων στον Οίκο Νεότητας και Πολιτισμού στη Ντίφα», εξήγησε ένας γιατρός. 

Οι Νιγηριανοί πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ και που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορες περιοχές της Ντίφα από το 2015. Ο Μπαμπαγκάνα Ουμάρα Ζούλουμ, κυβερνήτης της πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας, επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή για να δει από κοντά τους καταυλισμούς τους και να βοηθήσει. Έφυγε πριν γίνει το ποδοπάτημα. 

«Διανείμαμε τρόφιμα και χρήματα, το ποσό των 5.000 νάιρας  νόμισμα της Νιγηρίας, το ποσό αντιστοιχεί περίπου σε 15 ευρώ) ανά άτομο. Είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πρόσφυγες, που είχαν μάθει σχετικά με τα νέα της διανομής και που έφυγαν από τους καταυλισμούς τους», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος.

«Πολλές γυναίκες ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου τα παιδιά τους»

Η περιοχή της Ντίφα, κοντά στη Νιγηρία, είναι θέατρο συνεχών επιθέσεων, ολοένα και φονικότερων, της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Στην περιοχή φιλοξενούνται περισσότεροι από 300.000 Νιγηριανοί πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top