Νέα Υόρκη: Ο δράστης της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα

Άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών σε δύο διαφορετικά περιστατικά

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, τραυματίζοντας στο χέρι έναν αξιωματικό, περίπου 12 ώρες αφότου είχε στήσει ενέδρα σε ένα περιπολικό, τραυματίζοντας έναν άλλο αστυνομικό.

Ο δράστης συνελήφθη μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και αναμένεται ότι θα αναρρώσουν πλήρως, σύμφωνα με την αστυνομία. Εικόνες από κάμερα ασφαλείας, που εξασφάλισε το Reuters, δείχνουν τον δράστη, να περπατά έξω από το κτίριο, λίγο πριν την επίθεση.


Ένοπλη επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Μπρονξ της Νέας Υόρκης

«Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας δύο αστυνομικών (…) ήταν μια προμελετημένη απόπειρα», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Μια επίθεση εναντίον αστυνομικού συνιστά επίθεση εναντίον όλων μας», πρόσθεσε.

Ο δράστης, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, μπήκε στην έδρα του 41ου αστυνομικού τμήματος στο Μπρονξ γύρω στις 8 το πρωί (15.00 ώρα Ελλάδας), τράβηξε ένα όπλο των 9 χιλιοστών και άρχισε να πυροβολεί στο γραφείο υποδοχής, όπου εκείνη την ώρα υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί. Στη συνέχεια πήγε στον χώρο δίπλα στο γραφείο και άνοιξε πυρ από πολύ μικρή απόσταση εναντίον των αστυνομικών και ενός πολιτικού υπαλλήλου. 

«Μόνο με τη χάρη του Θεού και τις ηρωικές αντιδράσεις εκείνων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο και τον συνέλαβαν δεν μιλάμε τώρα για δολοφονημένους αστυνομικούς», είπε ο αστυνομικός διευθυντής Ντέρμοτ Σι. «Αυτός ο θρασύδειλος αμέσως παραδόθηκε, μόνο όμως αφού του τελείωσαν οι σφαίρες», πρόσθεσε.

Ένας αστυνομικός, που ανταπέδωσε τα πυρά, τραυματίστηκε στο μπράτσο.

Πλησίασε τους αστυνομικούς, άρχισε να συζητά μαζί τους και μετά τράβηξε όπλο 

Το βράδυ του Σαββάτου, ένας ένστολος αστυνομικός που καθόταν μέσα σε περιπολικό μαζί με τον συνεργάτη του, τραυματίστηκε από τον ίδιο ένοπλο. Ο άνδρας πλησίασε το όχημα και άρχισε να συζητά με τους δύο αστυνομικούς, όμως ξαφνικά τράβηξε όπλο και άρχισε να πυροβολεί, πετυχαίνοντας τον έναν στο σαγόνι και τον λαιμό. Οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά. Ο συνεργάτης του τραυματία μετέφερε τον συνάδελφό του στο νοσοκομείο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top