Αεροσκάφος μεταφέρει Ευρωπαίους από την Ουχάν- Ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας

Επαναπατρίζονται οι πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί λόγω... κοροναϊού

Δεύτερο αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα κατευθύνεται σήμερα προς τη Γαλλία. Ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες, είναι και ένας από τους Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Ουχάν. 

Κοροναϊός: «Σας παρακαλώ, πάρτε την κόρη μου»- Mάνα εκλιπαρεί αστυνομικούς

Ο Έλληνας θα οδηγηθεί στη Μασσαλία, όπου σε ειδικό κέντρο θα μείνει σε καραντίνα για 14 μέρες. Θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού του. Το ΥΠΕΞ είναι σε συνεχή συνεννόηση με τα ευρωπαϊκά όργανα για τους επαναπατρισμούς.

Οι άλλοι δύο Έλληνες  είναι καλά στην υγεία τους αλλά δεν βρίσκονται στη Ουχάν απο όπου φεύγουν τα αεροπλάνα. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να φθάσουν εκεί ώστε να ταξιδέψουν προς Ευρώπη. Η περιοχή όπου βρίσκονται είναι σε καραντίνα. Υπάρχει συνεχής επαφή τους με την ελληνική πρεσβεία.

Kοροναϊός:O πρώτος θάνατος εκτός Κίνας–Στους 305 οι νεκροί από την επιδημία

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον, όπου θα αποβιβαστούν οι Γάλλοι πολίτες.

Μετά τη Γαλλία το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του ως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν  Βέλγοι, Δανοί, Ολλανδοί, Τσέχοι και Σλοβάκοι.  Σύμφωνα με το Belga, τους ξένους πολίτες θα αναλάβουν οι διπλωματικές αρχές των χωρών τους. 

Ένα πρώτο αεροπλάνο με επαναπατρισθέντες από την Κίνα, στην πλειονότητά τους Γάλλους, έφτασε την Παρασκευή στην Ιστρ. Οι επιβάτες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα θέρετρο διακοπών κοντά στη Μασσαλία. Δύο εξ αυτών, που παρουσίαζαν συμπτώματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top