Πατέρας φυλακίστηκε γιατί… πήγε να δει αν είναι ασφαλή τα παιδιά του!

Μπήκε σε κοινόχρηστο χώρο συγκροτήματος κατοικιών όπου ζουν τα πεθερικά του

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ιαπωνία οι γονείς που έχουν χάσει την πρόσβαση στα παιδιά τους αφού τα έχει πάρει ο/η σύντροφός τους, έφερε στο προσκήνιο η περίπτωση ενός πατέρα που φυλακίστηκε γιατί… ήθελε να δει τα παιδιά του. 

Ο Αυστραλός αυτοαπασχολούμενος αθλητικογράφος, με έδρα το Τόκιο, Σκοτ ΜακΙντάιαρ αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, μετά από ενάμισι μήνα που ήταν υπό κράτηση. Ο ΜακΙντάιαρ συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου διότι μπήκε στον κοινόχρηστο χώρο του κτιρίου όπου ζουν οι γονείς της συζύγου του στα τέλη Οκτωβρίου σε μια προσπάθεια να βρει τα παιδιά του. 

Ράκος ο πατέρας που ξέχασε τα δίδυμά του στο αυτοκίνητο και πέθαναν

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση την περασμένη Παρασκευή αφού δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες και σήμερα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή. 

«Στοπ στην Απαγωγή Παιδιών από τους Γονείς»

Εξερχόμενος από το δικαστήριο και φορώντας μια μπλούζα με το σύνθημα «Στοπ στην Απαγωγή Παιδιών από τους Γονείς» στα ιαπωνικά και τα αγγλικά, ο ΜακΙντάιαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν έχω δει τα παιδιά μου εδώ και σχεδόν 250 ημέρες. Το μόνο που θέλω είναι…η Ιαπωνία να ακολουθήσει το παράδειγμα του υπόλοιπου πολιτισμένου κόσμου στο να εφαρμόσει ένα σύστημα κοινής κηδεμονίας». 

Ιαπωνία: Τεράστιες καταστροφές από τον τυφώνα Hagibis – Στους 74 οι νεκροί

Ο πατέρας δήλωσε ότι ανησυχούσε για τα παιδιά του λόγω του τυφώνα που είχε πλήξει την περιοχή και ότι είχε ζητήσει στην αστυνομία και τους δικηγόρους της συζύγου του, -με την οποία είναι σε διαδικασία διαζυγίου- να τον ενημερώσουν εάν τα παιδιά είναι καλά και ασφαλή. Ωστόσο, τα αιτήματά του αγνοήθηκαν κι έτσι πήγε στο σπίτι των πεθερικών να τα δει. 

Ανησύχησα για τα παιδιά μου λόγω του τυφώνα και πήγα να δω αν είναι καλά- Οι δικηγόροι της πρώην γυναίκας μου με αγνοούσαν

Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο η σύζυγος του ΜακΙντάιαρ τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί την κόρη και τον γιο τους, ηλικίας τώρα 11 και 7 ετών. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι εκείνη είχε ισχυριστεί πως ο ΜακΙντάιαρ ήταν βίαιος προς την κόρη του, το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε, ενώ στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους εισαγγελείς απορρίφθηκαν ως άσχετα με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου. 

Δεν είναι επίσης σαφές για ποιο λόγο συνελήφθη ένα και πλέον μήνα μετά την παράνομη είσοδο στο κτίριο ή για ποιο λόγο παρέμεινε υπό κράτηση για τόσο μεγάλο διάστημα. Προηγούμενο αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση απορρίφθηκε καθώς οι αρχές έκριναν ότι μπορούσε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία ή να φύγει από τη χώρα. 

Το δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας προβληματίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη

Πάντως, το δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας έχει συγκεντρώσει την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης με την παρατεταμένη κράτηση, αλλά και της «απόδρασης» από την Ιαπωνία, του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan, Carlos Ghosn o οποίος κατηγόρησε τις ιαπωνικές Εισαγγελικές Αρχές ότι τον μεταχειρίστηκαν «με βίαιο και ανηλεή τρόπο», αναφορικά με τα δικαιώματά του ως κατηγορούμενος. Βλέποντας ότι δε θα είχε μια δίκαιη δίκη, όπως υποστήριξε, στην Ιαπωνία, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top