Τέλος στα Windows 7 βάζει η Microsoft

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες

υπολογιστής

Τέλος στα Windows 7 έβαλε η Microsoft την Τρίτη, όπως είχε ανακοινώσει πριν αρκετό καιρό, προτρέποντας τους χρήστες να οικειοποιηθούν τις νεότερες τεχνολογίες και δυνατότητες που διαθέτει η εταιρεία. 

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα «ζωντανά» ρομπότ

Οι χρήστες θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους καθώς δεν θα έχουν πλέον κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας και το μηχάνημα τους δεν θα είναι ασφαλές σε κυβερνο-επιθέσεις και άλλες απειλές. Οι υπολογιστές δηλαδή που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα Windows 7 και σύνδεση στο διαδίκτυο, θα είναι πιθανότερο να μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό.

Παρόλο που τα Windows 7 μετρούν 11 χρόνια κυκλοφορίας, στα οποία μεσολάβησαν νεότερες εκδόσεις, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που συνεχίζουν να τα εμπιστεύονται. Σχεδόν ένας στους τέσσερις διεθνώς εξακολουθεί να έχει την έκδοση 7, σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter. 

Πώς να ξυπνάς και να μένεις χαρούμενη όλη τη μέρα!

Τι πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης για τα Windows 10

Η Microsoft καλεί τους χρήστες να εγκαταστήσουν τα νέα Windows 10, τα οποία όμως δεν διατίθενται πια δωρεάν. Ο μόνος τρόπος να είναι διαθέσιμα δωρεάν, είναι αν ο χρήστης αγοράσει έναν νέο υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 10.

Υπάρχει πιθανότητα το νέο λειτουργικό σύστημα να μην «τρέξει» ομαλά σε παλαιό υπολογιστή. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 10 είναι επεξεργαστής 1GHz, μνήμη 1 GB και αποθηκευτικός χώρος 16GB.

Όσο για τις εταιρείες που χρησιμοποιούν εφαρμογές που λειτουργούν μόνο με Windows 7, ειδικά για τις επαγγελματικές εκδόσεις των Windows 7 (Professional και Enterprise), θα μπορεί κανείς να έχει συνέχιση της υποστήριξης έως το 2023. Παρόλα αυτά θα επιβαρυνθεί με ετήσια πληρωμή 25 έως 200 δολάρια ανά συσκευή, σύμφωνα με το BBC.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top