Νέα Ζηλανδία: Στους 18 αυξήθηκαν οι νεκροί από την έκρηξη ηφαιστείου

Υπέκυψε ένας από τους τραυματίες

Στους 18 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακαάρι στη Νήσο Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο μήνα. 

Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν οι έξι σοροί- Στους 16 επίσημα οι νεκροί

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας ένας από τους εγκαυματίες υπέκυψε σε νοσοκομείο της Αυστραλίας, ενώ δύο ακόμα άνθρωποι, μία έφηβη από την Αυστραλία κι ένας ξεναγός από τη Νέα Ζηλανδία παραμένουν αγνοούμενοι, με τις αρχές να θεωρούν βέβαιο τον θάνατό τους. 

Η αστυνομία απέφυγε να δημοσιοποιήσει το ονοματεπώνυμο και την εθνικότητα του θύματος. 

Νέα Ζηλανδία: Τα θύματα είναι τόσο καμένα που δεν μπορούν να αναγνωριστούν

Τα περισσότερα από τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου ήταν υπήκοοι, ή μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας. Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανέστειλαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανθρώπων που αγνοούνται, προειδοποιώντας ότι τα πτώματά τους ενδέχεται να μη βρεθούν ποτέ. 

Νέα Ζηλανδία: Καμία ελπίδα για επιζώντες

Σαράντα επτά άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στο Νησί Γουάιτ, που αποτελεί ουσιαστικά τον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Ουακαάρι, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κάτω από το νερό, όταν έγινε η έκρηξη, την 9η Δεκεμβρίου. 

Πολλοί από τους ανθρώπους που επέζησαν συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, καθώς υπέστησαν εκτεταμένα εγκαύματα.

Οι έρευνες οι οποίες διενεργούνται για την ηφαιστειακή έκρηξη και την αντίδραση των νεοζηλανδικών αρχών αναμένεται να διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας Τζασίντα Άρντερν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top