Αυτά είναι τα 10 δημοφιλέστερα αξιοθέατα για το 2019!

Ποιο κατέχει την πρωτιά για φέτος;

H Mariah Carey «άναψε» το διάσημο κτίριο της Νέας Υόρκης, Empire State, ενόψει των εορτών / AP Video

Το κοινό του TripAdvisor, μετά την ανάλυση 250.000 επισκέψεων και κρατήσεων που έγιναν μέσω της πλατφόρμας του, ανέδειξε τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2019.

Οι οκτώ από αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ μόλις δύο στην Αμερική. Την πρωτιά για φέτος κατέχει το Κολοσσαίο της Ρώμης και ακολουθεί το μουσείο του Λούβρου και τα μουσεία του Βατικανού.

Η δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών του TripAdvisor

1. Κολοσσαίο, Ρώμη 

Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτος, το 80 μ.Χ.  Έμεινε γνωστό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η ρωμαϊκή αυλή στην εποχή της παρακμής της. Εκεί γίνονταν επίσης μαρτύρια χριστιανών. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Ρώμης και είναι πάντα περιτριγυρισμένο από επισκέπτες.

2. Το μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα από πολλούς πολιτισμούς. Το σίγουρο είναι ότι μια ημέρα δεν είναι αρκετή για να το γυρίσεις όλο!

3. Τα μουσεία Βατικανού, Ρώμη 

Τα μουσεία του Βατικανού στεγάζονται εντός του Βατικανού στη Ρώμη και έχουν ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών! Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Για να τα θαυμάσει ο επισκέπτης περνά από την Καπέλα Σιστίνα και τα «Δωμάτια του Ραφαήλ», που είναι πασίγνωστα για τη διακόσμησή τους με νωπογραφίες.

4. Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη 

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Άγαλμα της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα είναι μεγάλου μεγέθους γλυπτό, το οποίο εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή, να κρατά στο υψωμένο δεξί της χέρι πυρσό και στο αριστερό μια πλάκα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία «4 Ιουλίου 1776», ημέρα ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το άγαλμα δεσπόζει στην νησίδα Λίμπερτυ Άιλαντ στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης και έχει υπάρξει «πρωταγωνιστής» πολλών ταινιών. Το 1986 ανακυρήχθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

5. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι 

Ο Πύργος του Άιφελ κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Έχει ύψος 324 μέτρα και βάρος 10.000 τόνους. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 302 βήματα. Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο.

6. Σαγράδα Φαμίλια, Βαρκελώνη

 

Η Σαγράδα Φαμίλια είναι ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Καταλονίας στην Ισπανία, σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.. Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Νοέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε και καθαγιάστηκε από τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και έγινε Βασιλική και μπορεί πλέον να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία και να την παρακολουθήσουν οι πιστοί. 

7. Γαλλική Συνοικία, Νέα Υόρκη

 

Η Γαλλική Συνοικία της Νέας Υόρκης είναι διάσημη για την έντονη νυχτερινή ζωή και τα πολύχρωμα κτίρια. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν να περπατούν στην περιοχή με τη γαλλική αγορά με αντικείμενα τέχνης, σουβενίρ και φαγητά να αποτελεί μια δημοφιλή στάση. 

8. Το σπίτι της Άννα Φρανκ, Άμστερνταμ 

Το σπίτι της Άννα Φράνκ είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στην Εβραία συγγραφέα του ημερολογίου που αργότερα εκδόθηκε ως βιβλίο με τίτλο «Το ημερολόγιο μιας νεαρής κοπέλας». Η Άννα Φράνκ, μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, έζησε για περίπου δυο χρόνια κρυμμένη από τους Ναζί σε μυστικά δωμάτια του σπιτιού. Στην συνέχεια τους κατέδωσαν και η οικογένεια μεταφέρθηκε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου και η Άννα άφησε την τελευταία της πνοή. Η αναμονή έξω από το οίκημα είναι συχνή, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών είναι τεράστιος.   

9. Πύργος Γουίλις, Σικάγο

 

Ο πύργος Γουίλις είναι ουρανοξύστης στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει ύψος 442 μέτρων και και διαθέτει 108 πατώματα. Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, το 1973, ήταν το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, ξεπερνώντας τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και διατήρησε το ρεκόρ αυτό για 25 χρόνια. Σήμερα, είναι το δεύτερο υψηλότερο κτίριο των ΗΠΑ και το όγδοο υψηλότερο του κόσμου.

10. Πλατεία Σαν Μάρκο, Βενετία 



Η πολυσύχναστη Πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι μια από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης με φυσική πέτρα και υπέροχα αξιοθέατα. Αυτό που τραβάει την προσοχή είναι ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκο, μία εκκλησία βασιλικού ρυθμού του 15ου αιώνα. Η «Πιάτσα» Σαν Μάρκο είναι γνωστή για τις δύο στήλες της που στήθηκαν από τους κατοίκους για να τιμήσουν τους προστάτες αγίους της πόλης, Άγιο Μάρκο και Άγιο Θεόδωρο της Αμασέας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top