Περισσότερος ήλιος... περισσότερα πρόωρα μωρά!

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και την εγκυμοσύνη

Έγκυος γυναίκα

Η άνοδος της θερμοκρασίας, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έχει και άλλη μια σοβαρή επίπτωση: αυξάνει τη συχνότητα των τοκετών που γίνονται πριν την ώρα τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Η κλιματική αλλαγή μας αρρωσταίνει

Μία στις 16 εγκύους στην Ελλάδα πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Και επίσημα εκτός συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα οι ΗΠΑ

Διαπιστώθηκε ότι οι γεννήσεις μπορούν να συμβούν έως και δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία έκαναν σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Climate Change» για θέματα κλιματικής αλλαγής και ανέλυσαν στοιχεία για 56 εκατομμύρια τοκετούς. 

Εκτιμήθηκε ότι οι γεννήσεις επιταχύνονται κατά 5% τις ημέρες που η μέγιστη θερμοκρασία ξεπερνά τους 32,2 βαθμούς Κελσίου, με τη μέση επίσπευση των τοκετών να φτάνει από τις έξι μέρες έως και τις δύο εβδομάδες. Επίσης, κατά μέσο όρο 25.000 μωρά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας μετά το 1969.

Υπολογίστηκε, ακόμα, ότι κάθε χρόνο στην Αμερική χάνονται περισσότερες από 150.000 μέρες κύησης, λόγω της κλιματικής αλλαγής που «σπρώχνει» τους τοκετούς πιο μπροστά. Μάλιστα, θεωρούν πιθανό ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 400.000 χαμένες μέρες εγκυμοσύνης ετησίως έως το 2100.

Ο πρόωρος τοκετός μπορεί να αποβεί βλαπτικός για τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top