Βρετανία: Η νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου θα συνέλθει στις 17 Δεκεμβρίου

«Αν υπάρξει αλλαγή μετά τις εκλογές, τα σχέδια μπορεί ν' αλλάξουν»

Μπόρις Τζόνσον

Το Κοινοβούλιο της Βρετανίας θα επαναλάβει τις εργασίες του στις 17 Δεκεμβρίου, μετά τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου. 

Βρετανία: Προβάδισμα 18 μονάδων του Τζόνσον έναντι του Εργατικού Κόμματος

Eπεισόδιο έξω από την οικία του Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ

Είναι οριστικό: Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 12 Δεκεμβρίου

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, αν ο Μπόρις Τζόνσον διατηρήσει τη πρωθυπουργική του θέση, τότε η κυβέρνησή του σχεδιάζει να παρουσιάσει το νομοθετικό της πρόγραμμα στις 19 Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωση, που εστάλη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το πρωθυπουργικό γραφείο, αναφέρεται ότι «αν υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν».

Η Βρετανία πραγματοποιεί εκλογές τρία χρόνια πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία επειδή το Κοινοβούλιο περιήλθε σε αδιέξοδο για το Brexit, ανίκανο να συμφωνήσει για το πώς, ακόμη και για το πότε, η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι Συντηρητικοί του Τζόνσον προηγούνται του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά απομένουν δύο και πλέον εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις γιατί το θέμα του Brexit διαπερνά τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top