Ονειρεμένα Χριστούγεννα στην Ευρώπη - Oι top 5 χριστουγεννιάτικες αγορές

Πάρε μια γεύση για το πώς μπορείς να περάσεις τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τι καλύτερο από το να τα γιορτάσεις σε ένα από τους πιο hot προορισμούς για αυτή την περίοδο;

Το star.gr έψαξε και βρήκε τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς καθώς ομολογουμένως διαθέτουν τις πιο ονειρεμένες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Νυρεμβέργη, Γερμανία

Η παράδοση της χριστουγεννιάτικης αγοράς στην πόλη, χρονολογείται ήδη από τον 15ο αιώνα.

Εκεί θα βρεις στολίδια και γλυκά, ενώ κάθε χρόνο ένας ξανθός άγγελος μοιράζει δώρα στα παιδιά για να τα ανοίξουν το βράδυ της παραμονής.

credits: epSos.de

Φέτος η χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης θα είναι ανοιχτή από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 24 Δεκεμβρίου. 

Βιέννη, Αυστρία

Τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης είναι εύκολο να τις ανακαλύψεις. Απλά ακολούθησε τη μυρωδιά των ψημένων κάστανων, του αχνιστού ποτού punch και των φρέσκων κέικ αμυγδάλου.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα είναι ανοιχτές από τις 22 Νοεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Κρακοβία, Πολωνία

Αγόρασε πανέμορφα χειροποίητα στολίδια από την Χριστουγεννιάτικη αγορά της Κρακοβίας που θα είναι ανοιχτή από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 26 Δεκεμβρίου.

Η πόλη σκεπάζεται κάθε χρόνο από χιόνι, ενώ στο ιστορικό της κέντρο, στην κεντρική πλατεία θα συναντήσεις και τη μεγάλη αγορά της περιοχής, όπου μπορείς να αγοράσεις δώρα για τους αγαπημένους σου.

Πράγα, Τσεχία

Γεμάτη από μικρές χριστουγεννιάτικες αγορές, η Πράγα είναι ένα ιδανικός προορισμός. Φέτος θα μπορείς να τις επισκεφθείς από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου του 2020.

Βερολίνο, Γερμανία

Από τις 25 Νοεμβρίου, όπου θα ανοίξουν οι δεκάδες χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου, η πόλη θα μυρίζει… Χριστούγεννα. Η WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt είναι η καλύτερη για να δοκιμάσεις χριστουγεννιάτικες γεύσεις, από καπνιστό σολομό μέχρι strudel μήλου, διαθέτοντας πλήθος πάγκων, αρκετών να ικανοποιήσουν τις ορέξεις ακόμη και του… Άη Βασίλη. 

Τις αγορές μπορείς να χαρείς μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Αξίζει να ανακαλύψεις τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βουδαπέστης που ανοίγουν τις πύλες τους στις 23 Νοεμβρίου μέχρι και την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Και μην ξεχνάς ότι η Βουδαπέστη συνδυάζει πανέμορφα τοπία με αρκετά καλές τιμές!

Άλλες πόλεις στις οποίες θα περάσεις εξίσου καταπληκτικά είναι οι εξής: Κολωνία, Γουτεμβέργη, Ζαγκρέμπ και Νυρεμβέργη.

 

Επιμέλεια: Μαρία Κυπραίου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top