Δολοφονία Ρωσία: Ο ιστορικός ήθελε να τον αποκαλεί η ερωμένη του «άρχοντα»

Η αλλόκοτη σχέση τους και η παθολογική του ζήλια

Λεπτομέρειες για τη σχέση του 63χρονου ιστορικού Όλεγκ Σοκολόφ με την 24χρονη πρώην φοιτήτριά του, την οποία δολοφόνησε και τεμάχισε, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Ρωσία:Με κλάματα στη δίκη ο ιστορικός-«Διαπληκτιστήκαμε και την πυροβόλησα»

Σύμφωνα με τον ιστορικό Αντρέι Κούρκιν, ο οποίος ήταν φίλος και συνάδελφος του Ρώσου καθηγητή ο Σοκολόφ είχε ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Μιλώντας στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα αποκάλυψε πως αποκαλούσε την ερωμένη του «Ιζαμπέλ» και ήθελε εκείνη να τον φωνάζει «άρχοντα».

«Ήξερα τον Όλεγκ Βαλέριεβιτς εδώ και 15 χρόνια περίπου. Συναντιόμασταν αρκετά συχνά και είχαμε πολλές συζητήσεις. Τον επισκεπτόμουν. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι δύσκολος άνθρωπος. Την ίδια στιγμή όμως και πολύ γοητευτικός. Η επικοινωνία μαζί του έβγαινε πάντα αβίαστα», είπε. 

Βίντεο: Η στιγμή που ο Ρώσος καθηγητής πετά το πτώμα της ερωμένης του

Ο ίδιος γνώρισε την 24χρονη Αναστάσια πριν από τέσσερα χρόνια. Αρχικά ο 63χρονος του σύστησε την κοπέλα ως φίλη του, όμως εκείνος κατάλαβε ότι διατηρούσαν σχέση. 

Σύμφωνα με τον Κούρκιν, ο Σοκολόφ αποκαλούσε την αγαπημένη του «Ιζαμπέλ».

«Μου έδειξε το βιβλίο του "Ο Ισπανικός Πόλεμος και το Μυστικό των Ναϊτών". Ήταν ένα ιστορικό μυθιστόρημα. Μου είπε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας, μια Ισπανίδα ονόματι Ινέσα, ήταν εμπνευσμένη από την Αναστάσια και ο πρωταγωνιστής, ένας πανέξυπνος Γάλλος αξιωματικός, από τον ίδιο», είπε.

Μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις τους ο Σοκολόφ του ζήτησε να τον αποκαλεί «άρχοντα».

«Μου είπε, "Αντρέι Βλαντιμίροβιτς, εάν γίνεται, θα ήθελα να με αποκαλείς "σάιρ" (από το αγγλικό "sire", δηλ. "άρχοντα"). Δεν έδωσα σημασία. Βλέπετε, όλες αυτές τις υπερβολές, η τόσο βαθιά ενασχόληση με το αντικείμενο που δίδασκε, εκλαμβάνονταν από όλους μας ως αδυναμίες ενός σπουδαίου άνδρα. Βέβαια, κατά την άποψή μου, δεν ήξερε πώς να κρατά αποστάσεις. Πρέπει να μπορείς να κοιτάς τα πράγματα με την αντικειμενική ματιά του ιστορικού. Έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου που είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή», συνέχισε ο Κούρκιν.

Έτσι τον αποκαλούσε και η 24χρονη, κάτι που έκανε ακόμα πιο αλλόκοτη τη σχέση τους. Ωστόσο, όπως τόνισε κάθε φορά που τους έβλεπε μαζί, του έδιναν την εντύπωση ενός ταιριαστού ζευγαριού. 

Ενώπιον του δικαστηρίου πάντως της Αγίας Πετρούπολης, ο Σοκολόφ ξέχασε και την αγάπη του για την Αναστάσια και ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας πως η αγαπημένη του από ιδανική γυναίκα μεταμορφώθηκε σε «τέρας βγαλμένο από κάποιο τρομακτικό παραμύθι».
Ισχυρίστηκε πως ζήλευε παθολογικά τα παιδιά του και τον γάμο του και ότι εκείνη πρώτη του επιτέθηκε με μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός άγριου καβγά που είχαν στο σπίτι τους και πως αυτός προσπάθησε να αμυνθεί. 

Εκείνος πάντως ήταν που αφού σκότωσε την άτυχη γυναίκα διαμέλισε το πτώμα της και πέταξε τα μέλη στο ποτάμι. Το κεφάλι της το φύλαξε στην ντουλάπα του, ενώ τα χέρια της τα είχε μέσα στην τσάντα του. 

Ήταν τόσο μεθυσμένος μάλιστα τη δεύτερη φορά που πήγε στο ποτάμι να πετάξει τα υπόλοιπα μέλη της 24χρνης που έπεσε κι αυτός μέσα και οι αστυνομικοί τον ανέσυραν από το παγωμένο νερό. 

Απολύθηκε από το πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, όπου δίδασκε ο 63χρονος ανακοίνωσε την απόλυσή του και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του θύματος. 

Πολλοί όμως είναι αυτοί που ζητούν να αποδοθούν ευθύνες και στην πρυτανεία του πανεπιστημίου γιατί δεν είχε απολυθεί νωρίτερα. 

Δημοσίευμα σε ρωσική εφημερίδα αναφέρει πως οι συνάδελφοι του Σοκολόφ γνώριζαν τις στενές σχέσεις που είχε με φοιτήτριές του, όμως δεν είχε υποβληθεί καμία επίσημη καταγγελία και δεν είχε ξεκινήσει ποτέ πειθαρχική διαδικασία εναντίον του.

Σε αίτηση που υπογράφουν φοιτητές και καθηγητές για την απόδοση ευθυνών και στην Πρυτανεία, αναφέρεται πως ο γνωστός ιστορικός είχε βιαιοπραγήσει και στο παρελθόν σε βάρος μιας άλλης νεαρής φοιτήτριας με την οποία διατηρούσε σχέση. 

Υπό καθεστώς ανωνυμίας η κοπέλα είχε καταγγείλει την κακοποίησή της, λέγοντας ότι την έδεσε σε μια καρέκλα και την χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο και στο στομάχι, ενώ απείλησε ότι θα την σκοτώσει. 
Η υπόθεση όμως δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια, καθώς η νεαρή δεν είχε ούτε τους πόρους, ούτε τη διάθεση να το φτάσει ως το τέλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top