Βολιβία: παραιτήθηκε ο Έβο Μοράλες - Zήτησε και πήρε άσυλο στο Μεξικό

Στήνονται πρόωρες κάλπες

Ο Μοράλες

Την παραίτησή του από την προεδρεία της Βολιβίας ανακοίνωσε ο Έβο Μοράλες, μετά από προτροπή των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων της χώρας, εν μέσω συνεχιζόμενων διαμαρτυριών. 

Ο διοικητής των βολιβιανών ενόπλων δυνάμεων, Ουίλιαμς Καλίμαν, ζήτησε από τον Μοράλες να παραιτηθεί για να φέρει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα. 

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας υποσχέθηκε προσφυγή στις κάλπες, ενώ η αντιπολίτευση αμφισβητεί την επανεκλογή του για τέταρτη φορά στην προεδρία της χώρας από τον πρώτο κιόλας γύρο. 

Zήτησε άσυλο στο Μεξικό

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπράρδ, έκανε γνωστό ότι το αίτημα του Μοράλες έγινε δεκτό και ενημερώθηκε σχετικά ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών. Ζητήθηκε επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο του Μοράλες από τη χώρα.

Την Κυριακή, ο Εμπράρδ πρόσφερε άσυλο στον Έβο Μοράλες, κάνοντας γνωστό ότι η μεξικανική πρεσβεία στη Λα Πας έχε ήδη υποδεχθεί περίπου 20 κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top