Βολιβία: Επεισόδια με 30 τραυματίες οκτώ μέρες μετά την επανεκλογή Μοράλες

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας κατηγορείται για νοθεία

Εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Βολιβία/ Video Reuters

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες, σε επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του σοσιαλιστή προέδρου Έβο Μοράλες στη Βολιβία, σε διάφορες περιοχές της χώρας, μία εβδομάδα και πλέον μετά την επανεκλογή του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, την οποία η αντιπολίτευση αμφισβητεί, καταγγέλλοντας νοθεία. Συγκεντρώσεις και επεισόδια αναφέρθηκαν σε πολλές πόλεις, ανάμεσά τους στην πρωτεύουσα Λα Πας, στην Κοτσαμπάμπα και στη Σάντα Κρους.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Βολιβίας, Γαβριέλα Μοντάνιο, ένας άνθρωπος εισήχθη σε νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στο στομάχι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία αναζητεί έναν ύποπτο που φαίνεται να άνοιξε πυρ, καθώς μόνο στη Σάντα Κρους, αναφέρθηκαν πέντε τραυματίες από πυρά.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, μιλά στους υποστηρικτές του /Φωτογραφία AP

Η αντιπολίτευση, και ειδικότερα ο κυριότερος αντίπαλος του Μοράλες στις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, ο κεντρώος πρώην πρόεδρος Κάρλος Μέσα, κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις. Ο Μέσα τόνισε χθες σε υποστηρικτές του στο Ελ Άλτο ότι είτε θα «καταλήξει στη φυλακή, είτε στην προεδρία» της χώρας.

Αντίθετα, ο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας αρχηγός του Κράτους στη Βολιβία, καταγγέλλει ότι η δεξιά αντιπολίτευση αποπειράται να τον ανατρέψει με πραξικόπημα και διαψεύδει ότι υπήρξε νοθεία. Η κυβέρνησή του διαπραγματεύεται με τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών την αποστολή μιας ομάδας για την επαλήθευση του εκλογικού αποτελέσματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top