Ινδία: Νεογέννητο βρέθηκε θαμμένο ζωντανό σε ρηχό τάφο

Το είχαν τοποθετήσει μέσα σε πήλινο σκεύος

νεογγένητο

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους γονείς του νεογέννητου κοριτσιού που βρέθηκε θαμμένο ζωντανό την Πέμπτη μέσα σε ένα πήλινο σκεύος στο Μπαρέλι της Ινδίας. 

Ένα ζευγάρι, το οποίο πήγε να θάψει το νεογέννητο παιδί του στο νεκροταφείο, το οποίο είχε πεθάνει στο νοσοκομείο, ανακάλυψε το κοριτσάκι μέσα σε ένα πήλινο δοχείο, θαμμένο σε βάθος λίγων εκατοστών, όπως περιέγραψε ένας αστυνομικός στην πόλη Μπαρέλι, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

«Το φτυάρι τους βρήκε στο δοχείο και άκουσαν παιδικά κλάματα να ακούγονται μέσα από αυτό», είπε ο αστυνομικός, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο Thomson Reuters Foundation.

«Ειδοποίησαν αμέσως τον φύλακα του νεκροταφείου, ο οποίος είπε ότι είχε δει νωρίτερα τους γονείς. Φαίνεται πως πρόκειται για απόπειρα παιδοκτονίας», εξήγησε ο ίδιος, σημειώνοντας πως το μωράκι είναι ηλικίας περίπου 5 ημερών.

Το νεογέννητο κορίτσι βρίσκεται σε νοσοκομείο της περιοχής και λαμβάνει την απαραίτητη θεραπεία. Οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, το οποίο ζυγίζει μόλις ένα κιλό, υποστήριξαν πως μάλλον επέζησε χάρη στο μέγεθός του, καθώς ένας τόσο μικρός οργανισμός δεν χρειάζεται πολύ οξυγόνο.    

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και τον περασμένο Ιανουάριο όταν μόλις 70 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε το κορίτσι, είχε βρεθεί από περαστικό ένα μωρό τριών εβδομάδων. Το μωρό είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top