Αγοράκι έκανε 13 χειρουργεία χωρίς να είναι άρρωστο λόγω της... μαμάς του

Είχε επισκεφτεί 323 φορές γιατρούς και νοσοκομεία

Ο 10χρονος με τη μαμά του

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε μία μητέρα από το Τέξας, η οποία επί τουλάχιστον πέντε χρόνια έλεγε ψέματα πως ο γιος της είναι άρρωστος, επινοώντας συνεχώς «φανταστικές» ασθένειες.

Αποτέλεσμα ήταν το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας ο μόλις δέκα ετών Christopher Bowen να το περάσει μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία και τα χειρουργεία. 

Από το 2009 έως και το 2016 το αγοράκι επισκέφτηκε 323 φορές γιατρούς και νοσοκομεία, ενώ υπεβλήθη συνολικά σε 13 σοβαρά χειρουργεία.

Όχι, ο Christopher δεν ήταν ένα παιδί που έπασχε από κάποια σοβαρή ασθένεια. Στην πραγματικότητα δε χρειαζόταν τίποτα από όλα τα παραπάνω. Το πραγματικό πρόβλημα στην όλη υπόθεση ήταν η μητέρα του.

H  Kaylene Bowen-Wright, όλα αυτά τα χρόνια ισχυριζόταν άλλοτε ότι ο γιος της έχει καρκίνο και άλλοτε ότι υποφέρει από επιληπτικές κρίσεις, καρδιολογικά προβλήματα, μυϊκή δυστροφία, γενετική διαταραχή και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μάλιστα το 2014 είχε οργανώσει έναν έρανο, υποστηρίζοντας ότι ο ανήλικος γιος της υπέφερε από μια σπάνια ασθένεια. Στόχος της ήταν να συγκεντρώσει 30.000 δολάρια προκειμένου το παιδί της να υποβληθεί σε θεραπείες.  

Τα πιο τρυφερά παιδικά του χρόνια ο Christopher τα πέρασε υποφέροντας, καθώς λόγω της διαταραγμένης του μητέρας εκτέθηκε σε ακτινοβολίες, παρουσίασε σήψη έξι φορές λόγω μολύνσεων από ενδοφλέβιους ορούς και εμφάνισε θρόμβους στο αίμα από περιττές θεραπείες. 

Η μητέρα του είχε πείσει τους γιατρούς να βάλουν στον γιο της ένα σωλήνα σίτισης, ενώ υποχρέωνε το αγόρι να μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Μάλιστα, η διαταραγμένη γυναίκα φέρεται να άλλαζε συνεχώς γιατρούς, ώστε κανείς να μην έχει πλήρη εικόνα για την υγεία του αγοριού της σε βάθος χρόνου.

Η σωτηρία του παιδιού ήρθε όταν ένα νοσοκομείο στο Ντάλας κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά, κάλεσε την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων και κατήγγειλε ότι ο Christopher δεν ήταν άρρωστος, όπως υποστήριζε η μητέρα του.Το NBC Dallas-Fort Worth αναφέρει ότι η μητέρα του αγοριού πιστεύεται ότι πάσχει από σύνδρομο Munchausen by Proxy, μια κλινική διαταραχή στην οποία ένας φροντιστής επινοεί ή προκαλεί τεχνητά συμπτώματα ασθενείας σε ένα άτομο υπό τη φροντίδα του, όπως ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος ενήλικας ή ένα άτομο με αναπηρία.

Ο πατέρας του παιδιού, Ryan Crawford, όλα αυτά τα χρόνια ήταν στα δικαστήρια με τη μητέρα του 10χρονου γιου του και προσπαθούσε να της πάρει την επιμέλεια, καθώς ούτε ο ίδιος πίστευε πως ο γιος του είναι άρρωστος.

«Πάντα έλεγε ότι ο Christopher είναι άρρωστος. Κάθε εβδομάδα! Κάθε μήνα! Πάντα υποστήριζε πως το παιδί κάτι». Πλέον το αγοράκι μεγαλώνει με τον πατέρα του, υγιές και ευτυχισμένο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top