Έτοιμο για γεωτρήσεις το Γιαβούζ

Θα ξεκινήσουν στις 7 Δεκεμβρίου λέει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Γιαβούζ

«Στις 7 Οκτωβρίου ξεκινά τη γεώτρησή του το Γιαβούζ» δηλώνει ο γενικός διευθυντής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τσαγατάι Ερτσιγές, υποστηρίζοντας ότι η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Κατηγόρησε μάλιστα την ελληνοκυπριακή πλευρά για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές έγραψε στο Twitter: «Το Γιαβούζ θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο γεωτρήσεων στις 7 Οκτωβρίου 2019.  Η περιοχή της γεώτρησης βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπως έχει καταγραφεί στα Ηνωμένα Έθνη και η τουρκική κυβέρνηση αδειοδότησε την κρατική Εταιρεία Πετρελαίου με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα του κράτους το 2012». 

Ο διευθυντής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ακόμη στο ίδιο tweet ότι «η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα θαλάσσια όρια υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ που διεκδικούν οι Ελληνοκύπριοι, παρά τις προσπάθειές τους να τα παρουσιάσουν ως νερά της ΕΕ ή σύνορα, κάτι που αποτελεί κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Οι μονομερείς δραστηριότητες των Ελληνοκυπρίων από το 2003 παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top