Ουκρανία: Αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη – Πέντε νεκροί

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, καθώς το αεροσκάφος είχε ξεμείνει από καύσιμα. 

Το τετρακινητήριο Antonov An-12 με επταμελές πλήρωμα κι έναν ακόμα επιβάτη ua μετέφερε φορτίο από την Ισπανία προς την Τουρκία και πλησίαζε το αεροδρόμιο της πόλης Λβιβ στη δυτική Ουκρανία. Εκεί θα πραγματοποιούσε ενδιάμεση στάση ανεφοδιασμού, όμως εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και αμέσως σήμανε συναγερμός

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν να αναζητήσουν το αεροσκάφος και τελικά το εντόπισαν μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από τον διάδρομο του αεροδρομίου με κατεστραμμένα τα φτερά και το κόκπιτ από την πρόσκρουση. 

Όλοι οι επιβάτες απεγκλωβίστηκαν, όμως πέντε από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματά τους, σύμφωνα με το υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων της Ουκρανίας. 

Μετά την αεροπορική τραγωδία ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς τη Λβιβ. Σύμφωνα με όσα έγιναν σωστά, στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος επικρατούσε πυκνή ομίχλη και έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αναγκάζοντας πολλά αεροσκάφη να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top