5 NAVTEX από Λήμνο μέχρι Κύπρο! Η Τουρκία συνεχίζει τους τραμπουκισμούς

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά την παράδοση νέας τουρκικής κορβέτας

Νέες απειλές προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατηρώντας τους υψηλούς τόνους στην εξωτερική του πολιτική. Σε δήλωσή του μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες». Από την άλλη πλευρά, ισχυρό μήνυμα για την τουρκική αμετροέπεια, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο νέο του… σόου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φόρεσε τη μάσκα του οξυγονοκολλητή κι άφησε το σημάδι του πάνω στο νέο του καμάρι, την κορβέτα «Κιναλίαντα» που είναι εξοπλισμένη με πυραύλους τελευταίας τεχνολογίας. «Θα φτιάξουμε και το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος. Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν το γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες. Τα τελευταία γεγονότα στη Μεσόγειο δείχνουν πως πρέπει να είμαστε ισχυροί και στις θάλασσες» δήλωσε στην εκδήλωση, επιβεβαιώνοντας ότι βλέπει τη χώρα του σαν… γίγαντα, όπως φάνηκε κι από τις πρόσφατες δηλώσεις στη Νέα Υόρκη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πολεμική ισχύς συνοδεύεται κι από απειλές. Σε μία πρωτοφανή για τη γλώσσα της διπλωματίας ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει την χώρα μας ανειλικρινή επειδή συνεργάζεται με τους γείτονές της: «Είναι μια απόδειξη της ανειλικρίνειας της Ελλάδος που από τη μια στέλνει μηνύματα συνεργασίας κι από την άλλη για τη χώρα μας εκφράζει αβάσιμους ισχυρισμούς» δήλωσε.

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου:«Μας πήραν σοβαρά όταν στείλαμε πλοία στην Κύπρο»

Παυλόπουλος: «Αν χρειαστεί, θα επιβάλλουμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου με τη στήριξη των Συμμάχων μας»

Από την άλλη ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την κατάθεση στεφάνου για τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς. «Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει ότι εμείς αυτό το σεβασμό θα τον επιβάλουμε το έχουμε αποδείξει τώρα θα το ξέρει η Τουρκία καλυτέρα γιατί δεν είμαστε μόνοι μας... Η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να επιβάλουμε την ισχύ του δικαίου και να αποτρέπουμε το δίκαιο του ισχυρού» δήλωσε. 

5… προκλητικές NAVTEX από τη Λήμνο ως την Κύπρο

Οι τουρκικοί τσαμπουκάδες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κορυφώνονται με πέντε παράνομες NAVTEX. Μάλιστα, η μία έχει εκδοθεί για τα νερά μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Οι υπόλοιπες τέσσερις «κλειδώνουν» περιοχές κοντά στην Κύπρο.

 «Όπως και να έχουν τα πράγματα θα έχουμε συνέχεια των προκλήσεων και η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα χειροτερέψει» δήλωσε στην κάμερα του STAR ο Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top