Λουξεμβούργο: Ο Μπέτελ έκανε κοινές δηλώσεις μόνος του- Ο Τζόνσον δεν πήγε!

Ήθελε να αποφύγει τα γιουχαϊσματα ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας

O Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να μην παραβρεθεί στη κοινή συνέντευξη τύπου που είχε με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, μετά τη συνάντηση που είχαν. Έτσι, ο Ξαβιέ Μπέτελ έκανε κοινές δηλώσεις… μόνος του, όμως δεν παρέλειψε να τα ψάλει στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας. 

Με τον Χαλκ παρομοίασε τον εαυτό του ο Τζόνσον–Τι απαντά ο ηθοποιός

Τι θα γίνει αν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία

Παρά την απουσία του λοιπόν, ο Ξαβιέ Μπέτελ τα έψαλε στον Τζόνσον για τις κινήσεις του στο Brexit και αμφισβήτησε τους συνεχείς ισχυρισμούς του Λονδίνου ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις για το Brexit.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα από λόγια. Χρειαζόμαστε ένα νομικά λειτουργικό κείμενο προκειμένου να εργαστούμε σε αυτό το συντομότερο δυνατόν, εάν θέλουμε να τηρήσουμε την προθεσμία του Οκτωβρίου», τόνισε ο Ξαβιέ Μπέτελ. «Ο χρόνος περνάει, σταματήστε να μιλάτε, ενεργείστε», διεμήνυσε στον Τζόνσον και υπογράμμισε ότι η ΕΕ δεν ευθύνεται για το χάος στο Βrexit.

«Δεν μπορείς να κρατάς το μέλλον όμηρο για εσωκομματικά πολιτικά οφέλη», συμπλήρωσε ο Μπέτελ και ξεκαθάρισε ότι το Λονδίνο δεν έχει ρίξει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση. «Μην κάνετε την Ευρωπαϊκή Ένωση τον κακό της ιστορίας», πρόσθεσε. 

Νωρίτερα, μεσολάβησε συγκέντρωση κατά του Brexit και σε αυτήν απέδωσε την απουσία του από τη συνέντευξη τύπου ο Τζόνσον. «Θα υπήρχαν ξεκάθαρα πολλά γιουχαΐσματα και πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μας θα πνίγονταν (από τον θόρυβο)», είπε.

Παρόλα αυτά, επέμεινε ότι υπάρχει καλή πιθανότητα συμφωνίας για το Brexit, συμπληρώνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να κινητοποιηθεί. Υποστήριξε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για συμφωνία ως τις 17-18 Οκτωβρίου, την ημερομηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top