Ισπανία: Δραματική διάσωση βρέφους από πλημμυρισμένο σπίτι

Ένας νεκρός από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει τη χώρα

Τη δραματική διάσωση ενός μωρού κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα του Reuters από κτίριο, όπου είχε εγκλωβιστεί η οικογένειά του, λόγω των πλημμυρών που έχουν πλήξει τις τελευταίες μέρες την Ισπανία. 

Σφοδρή κακοκαιρία στην Ισπανία-Παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους και πέθαναν

Διασώστες και άνδρες των δυνάμεων έκτακτης ανάγκης του στρατού κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ολόκληρη την οικογένεια με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, καθώς τα νερά στους δρόμους έφταναν μέχρι τη μέση τους. 

Όλα συνέβησαν στην περιοχή Μολίνς του δήμου Οριχουέλα, που έχει πληγεί σοβαρά μετά από δύο 24ωρα καταρρακτώδους βροχής, που είχε σαν αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Σεγούρα. Η πόλη αποκόπηκε και οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους, ενώ δεν μπορούσε να φτάσει εκεί εύκολα βοήθεια. 

Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από τις πλημμύρες

Οι ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα και μπάζα στη Βαλένθια, τη Μούρθια και την ανατολική Ανδαλουσία. 

Σήραγγες πλημμύρισαν, ενώ ένας 41χρονος βρέθηκε νεκρός στην Οριχουέλα, ανεβάζοντας στους έξι μέχρι στιγμής τους νεκρούς.

Τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί την Παρασκευή, περιλαμβανομένου ενός, ο οποίος επιχείρησε να οδηγήσει μέσα από μια πλημμυρισμένη σήραγγα. Δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών τα επόμενα 24ωρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top