Γαλλία: Στα δικαστήρια για το κακάρισμα μιας πάπιας

Το κοτέτσι ήταν κοντά στο σπίτι του γείτονα

Πάπιες μέσα σε κλουβί

Μια 67χρονη γυναίκα σύρθηκε στα δικαστήρια, για το ενοχλητικό κακάρισμα της ....πάπιας της! Η απίστευτη είδηση έρχεται από τη Σουστόν στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η Ντομινίκ Ντουτ, η οποία ζει στην πόλη των 7.600 κατοιίκων για περισσότερα από 30 χρόνια, εκτρέφει στο κτήμα της δεκάδες πάπιες και χήνες. Όλα αυτά τα χρόνια η κυρία Ντουτ και τα κατοικίδια της συνυπήρχαν αρμονικά με τους συγχωριανούς.

Πρόσφατα, όμως, ένας ντόπιος, ο οποίος ερχόταν σπάνια στο χωριό, αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα εκεί. Η ιδιοκτησία του γειτνιάζει με αυτή της κυρίας Ντουτ. Από τότε, λοιπόν, άρχισαν και τα προβλήματα για την 67χρονη, αφού ο νέος γείτονας ξυπνούσε από τα καταρίσματα των πτηνών τα ξημερώματα,. 

"Η διαμάχη ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο. Ερχόταν να παραπονεθεί για τον θόρυβο των πουλιών δύο φορές την εβδομάδα, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018", αφηγήθηκε η Ντουτ.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί την περασμένη Δευτέρα, όμως αναβλήθηκε για τη πρώτη Δεκεμβρίου. 

Η σύζυγος του ζεύγους των εναγόντων εξήγησε πως όταν επισκέφθηκαν το σπίτι, τον χειμώνα, δεν υπήρχαν τόσα πολλά πτηνά και επομένως δεν έκαναν τόσο θόρυβο. Ο σύζυγός της παραπονέθηκε τρεις-τέσσερις φορές στην πτηνοτρόφο και μετά έφερε έναν ειδικό, ο οποίος συνέστησε να μετακινηθεί το κοτέτσι και να κατασκευαστεί ένας τοίχος για να μειωθεί η φασαρία. "Έκτοτε, δεν είχαμε κανένα νέο από την κυρία, καμία άλλη επαφή από τον Οκτώβριο", πρόσθεσε.

Μια άλλη γειτονίσσα πάντως υπερασπίστηκε την Ντουτ, εξηγώντας οτι στο χωριό πολλά σπίτια έχουν κοτέτσια και εκτρέφουν πτηνά.

Η πτηνοτρόφος επικοινώνησε με οργανώσεις για την προστασία των ζώων. Το κείμενο που ανήρτησε στο διαδίκτυο η «Επιτροπή Προστασίας των Παπιών» είχε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 6.500 υπογραφές υποστήριξης.

Ο δήμαρχος της Σουστόν, ο Φρεντερίκ Σαρπενέλ, σχολίασε ότι είναι «απολύτως απαραίτητο να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά της υπαίθρου (γεωργία, κτηνοτροφία, ψάρεμα, κυνήγι) αλλά και να μην πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας, να μην πιστέψουμε ότι οι νεοαφιχθέντες κάτοικοι δεν μπορούν να ενταχθούν ή ότι θα χάσουμε την ψυχή μας εξαιτίας τους». 

Τελικά, η Γαλλίδα πτηνοτρόφος και ο γείτονας της κατέληξαν να λύσουν τις διαφορές τους σχετικά με το...κακάρισμα της πάπιας  στα δικαστήρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top