Κυκλώνας Dorian: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τζόρτζια και Φλόριντα

Υπολογίζεται ότι οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητες έως και 200 χλμ/ώρα

Στο βίντεο του Reuters, το πέρασμα του Dorian από τα Παρθένα Νησιά

Οι κάτοικοι της Φλόριντα και της Τζόρτζια προετοιμάζονται για τον τυφώνα Dorian, ο οποίος πέρασε χωρίς πολύ μεγάλες συνέπειες από το Πουέρτο Ρίκο και τα Παρθένα Νησιά. Αυτή τη στιγμή, ο κυκλώνας Ντόριαν κατατάσσεται στην κατηγορία 1 και κινείται προς τις Μπαχάμες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, ο Dorian αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, έχοντας ενισχυθεί σε τυφώνα κατηγορίας 3, με σοβαρό ενδεχόμενο να προκαλέσει πολύ μεγάλες υλικές ζημιές, ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες, αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα. Υπολογίζεται ότι οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητες έως και 200 χλμ./ώρα.

Όταν θα πλησιάζει τη Φλόριντα... θα ενισχυθεί στην κατηγορία 4

Νωρίτερα χθες, ο κυβερνήτης της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε ήδη κηρύξει σε 26 Κομητείες σε ολόκληρη την Πολιτεία.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο κυκλώνας Ντόριαν ενδέχεται όταν πλήξει περιοχές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4, τη δεύτερη ισχυρότερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε χθες προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Πολωνία εξαιτίας του κυκλώνα Ντόριαν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 12 από τις 159 Κομητείες της Τζόρτζιας

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας Μπράιαν Κεμπ κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της Πολιτείας, που γειτονεύει με τη Φλόριντα.

Η απόφαση αυτή αφορά τις 12 από τις 159 Κομητείες της Τζόρτζιας. Ο Κεμπ εξήγησε ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους» των παράκτιων περιοχών των νοτιοανατολικών ΗΠΑ.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την ευρύτερη κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών της Πολιτείας, αλλά και τη δυνητική καταφυγή στη βοήθεια του ομοσπονδιακού Κράτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top