Ιαπωνία: Καταρρακτώδεις βροχές - Δύο νεκροί

Απομακρύνθηκαν 870.000 κάτοικοι

βροχοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, προειδοποιώντας τους κατοίκους της νήσου Κιούσου για καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την περιοχή ήδη από την Τρίτη.

«Παρατηρούμε επίπεδα βροχόπτωσης χωρίς προηγούμενο στις πόλεις για τις οποίες εκδώσαμε ειδικές προειδοποιήσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της μετωρολογικής υπηρεσίας.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ένας άνδρας βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του που είχε παρασυρθεί από τα νερά στην επαρχία Σάγκα, στο δυτικό τμήμα του νησιού και ένας άλλος έχασε τη ζωή του στη Φουκουόκα όταν προσπάθησε να βγει από ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχε παγιδευτεί εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Πλάνα που μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση εικονίζει αυτοκίνητα με τα ελαστικά κάτω από το νερό και κόσμο να περπατά βυθισμένος ως τη μέση στο νερό σε δρόμους που πλημμύρισαν όταν ποταμοί υπερχείλισαν.

Εκδόθηκαν εντολές κατεπείγουσας απομάκρυνσης περίπου 870.000 κατοίκων των νομαρχιών Φουκουόκα, Ναγκασάκι και Σάγκα, στο βόρειο τμήμα της νήσου Κιούσου, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας επισήμανε πως τμήματα της Κιούσου πλήττονται από βροχοπτώσεις σφοδρότητας που είχε να καταγραφεί δεκαετίες και όρισε το επίπεδο συναγερμού στο επίπεδο 5, το υψηλότερο της κλίμακας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top